Studenten Landstede beleven verkiezingsnacht VS samen met Amerikaanse studenten

Foto van auteur

Pieter Jansen, mediadocent Landstede mbo

Zwolle – Een groep studenten van de opleiding Mediaredactie van Landstede is tijdens de Amerikaanse verkiezingsnacht wakker gebleven om de verkiezingen samen met studenten in Cleveland, Ohio, mee te maken. Hun docent, Pieter Jansen, wilde de verkiezingen in de VS op deze manier in de klas brengen.

Pieter Jansen, docent Journalistiek aan de opleiding Mediaredactie, zocht een Amerikaanse school met een journalistieke opleiding en dan liefst in een ‘swing state’. Docenten John Kerezy en Sarah Sweda van het Cuyanoga Community College in Cleveland, Ohio, reageerden enthousiast. “Je slaat met zo’n project meer vliegen in een klap,” zegt Jansen. “De studenten leerden over hun vak, oefenden hun Engels en maakten kennis met een totaal andere wereld.”

“Door corona geven we nu veel digitaal les. Het maakt dus niet meer uit waar je achter je computer zit.” Het werd een geweldige ervaring. “Over twintig jaar zullen de leerlingen zich deze verkiezingsnacht nog herinneren: hoe ze thuis in hun slaapzak op de bank, tijdens een krankzinnige pandemie, in gesprek waren met mensen op meer dan 6000 km afstand alsof die in de kamer ernaast zaten.”

Sabine Nijhof, student Mediaredactie, heeft veel geleerd. “Wij hebben een vrij eenzijdig beeld van de VS. De media besteden veel aandacht aan steden als New York, maar nauwelijks aan het platteland. Ook hoe mensen tot hun keuze komen. John bijvoorbeeld, wilde vooral graag verandering. Als Bernie Sanders nog had meegedaan, had hij op hem gestemd, maar nu werd het Trump.”

Er zijn al allerlei plannen: gastcolleges, een interviewproject en een radioprogramma maken. Internationalisering wordt steeds belangrijker in het onderwijs. En corona heeft een duwtje in de goede richting gegeven. Jansen: “Dit was zeker niet het laatste wat we samen gaan doen!”

Foto's 2
Pieter Jansen, mediadocent Landstede mbo
Pieter Jansen, mediadocent Landstede mbo
Online gesprek studenten Cuyahoga Community College en de Landstede-studenten over Amerikaanse verkiezingen
Online gesprek studenten Cuyahoga Community College en de Landstede-studenten over Amerikaanse verkiezingen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)