Landstede-studenten zamelen 500 euro in voor drie Zwolse goede doelen

Foto van auteur

Studenten Lynn en Binyam (tweede en derde van links) met docent Angelique Werther (rechts)
Foto: Landstede Groep

Zwolle – “Het was leuk, gezellig en indrukwekkend.” Het team van studenten en docenten van de niveau 4-opleiding Maatschappelijke Zorg van Landstede MBO in Zwolle dat afgelopen weekend meedeed aan ‘Zet Een Stap Tegen Kanker’ blikt enthousiast terug op de 24-uurs wandelestafette.

Vooraf en tijdens het evenement zamelden zij zo’n 500 euro in voor drie Zwolse goede doelen die de kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun gezin willen verbeteren. Een aantal niveau 3-studenten verzorgde op zaterdag kinderactiviteiten.

De eerstejaars liepen in estafettevorm 24 uur over het parcours bij de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle. Er liepen zo’n vijftien studenten mee, weet initiatiefnemer en docent Angelique Werther. “En tien docenten, onder wie ikzelf. Wij konden natuurlijk niet achterblijven,” lacht ze.

Student Lynn Schrijer, die twee uur meeliep, en na een eetpauze – met gesponsorde pizza’s van de Jumbo – weer enthousiast verder liep, vond het “gezellig om met haar klasgenoten te lopen en om nieuwe mensen te ontmoeten.” Met een aantal klasgenoten was ze verantwoordelijk voor de organisatie: “Wij zorgden bijvoorbeeld voor de bemensing en de opbouw van de activiteiten, het kraampje en de partytent.”

De drie Zwolse goede doelen waarvoor ze liepen zijn Monicares Foundation, Tobias Sybesma Foundation en Nazorgcentrum IntermeZZo. Voor laatstgenoemde organisatie organiseerden zes eerstejaars niveau 3-studenten Maatschappelijke Zorg activiteiten voor kinderen, zoals een kinderdisco, een spelletjesparcours en schminken. Ook maakten ze met de kinderen een spandoek om de lopers aan te moedigen.

Om geld in te zamelen voor de goede doelen, hadden de niveau 4-studenten vooraf allerlei activiteiten georganiseerd. Zo verkochten ze in een kraampje op school frisdrank, chocola en kaarsenzakken. “De kaarsenzaken waren bedoeld voor ’s avonds, voor de lichtceremonie,” zegt Lynn. Tijdens deze ceremonie zijn onder andere dierbaren herdacht. De genoemde producten zijn ook tijdens het evenement verkocht. Daarnaast benaderden ze met succes sponsoren. “Daarvoor zijn we in Assendorp langs een aantal winkels gegaan,” vertelt student Binyam Diertens. “Ja, ze hebben er alles aan gedaan om de opbrengst voor de goede doelen verder te vergroten,” zegt Angelique enthousiast.

Voor de studenten en docenten van Maatschappelijke Zorg is deelname aan een evenement als dit een vanzelfsprekendheid. Angelique: “Niet alleen richt het zich op een van onze negen doelgroepen, ook zijn maatschappelijke betrokkenheid, saamhorigheid en verbinding belangrijke aspecten binnen onze opleiding. Om ons steentje bij te dragen, willen we ons daarom meer inzetten voor maatschappelijke evenementen. Zo gaan tweejaarlijks meedoen aan dit evenement en zetten we ons komend jaar ook in voor het jaarlijkse Frion Festival.”

Daarbij snijdt het mes aan twee kanten. Angelique: “Voor het goede doel zamelen we bijvoorbeeld geld in en voor de studenten is het een mooie praktijkopdracht – een zogeheten leerwerkprestatie – waarbij ze zoveel meer leren dan in de schoolbanken. Denk aan vaardigheden als samenwerken, overleggen, omgaan met tegenslagen, flexibel zijn, creatief denken en oplossingen zoeken.”

Daarnaast hadden de studenten ook een persoonlijke motivatie om mee te lopen. Lynn: “Mijn moeder heeft kanker gehad. Ook was ik benieuwd naar de verhalen van anderen.” Ook Binyam kent “aardig wat mensen” die de ziekte hebben gehad. “Voor KiKa loop ik ook: ik vind het belangrijk om wat te doen voor deze organisaties.”

‘Zet Een Stap Tegen Kanker’ is het vervolg van de ‘SamenLoop voor Hoop’ van KWF die tot en met 2019 plaatsvond.

Foto's 4
Studenten Lynn en Binyam (tweede en derde van links) met docent Angelique Werther (rechts) - Foto: Landstede Groep
Studenten Lynn en Binyam (tweede en derde van links) met docent Angelique Werther (rechts)
Foto: Landstede Groep
Landstede-studenten zamelen 500 euro in voor drie Zwolse goede doelen - Foto: Landstede Groep
Foto: Landstede Groep
Landstede-studenten zamelen 500 euro in voor drie Zwolse goede doelen - Foto: Landstede Groep
Foto: Landstede Groep
Lichtceremonie met kaarsenzakken  - Foto: Landstede Groep
Lichtceremonie met kaarsenzakken
Foto: Landstede Groep

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)