Het weer: Bewolkt, aantrekkende wind, in de avond regen

Foto van auteur

Emmawijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag waait een stevige wind door Zwolle. Er is volop aanvoer van wolken. Dit mondt uit in een gesloten wolkendek, waarachter de zon de hele dag verborgen blijft. Met zo veel wolken zou je haast regen verwachten, maar dat valt mee. Het blijft bij heel af en toe een paar druppeltjes motregen. De meeste tijd is het droog.

De wind komt uit het zuidwesten, kracht 3 tot 4, een matige wind. In de avond en nacht trekt die verder aan naar windkracht 4 tot 5, matig tot vrij krachtig. Er schuift dan vanuit het noordwesten een actieve storing met regen over de stad heen. Vanaf 8 uur in de avond gaat het regenen en harder waaien, wat het ook in de nacht blijft doen. De temperatuur loopt op: van 3 graden maandagochtend naar ongeveer 7 graden dinsdagnacht.

Dinsdagochtend rond 9 uur is de regen naar het zuidoosten verdwenen. Ook de achterkant van de bewolking komt in zicht vanuit Zwolle. Brede opklaringen worden in de loop van de ochtend boven de stad verwacht. Terwijl de zon goed doorkomt, stijgt het kwik naar ongeveer 6 graden. Dit is beduidend minder koud dan vorige week. De wind komt dinsdag uit het noordwesten en doet rustiger aan, kracht 2 tot 3.

In de tweede helft van de nieuwe week koerst een nieuwe storing deze kant op. Maar de regen die deze meebrengt, bereikt de regio Zwolle vermoedelijk niet. In de nacht van woensdag op donderdag passeert dat actieve regengebied rakelings langs onze regio. In de komende weerberichten bekijken we of Zwolle er toch mee te maken krijgt. Tegen het einde van de week vertoont de temperatuur een dalende tendens, met de terugkeer van nachtvorst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)