Cibap beste vakschool van Nederland

Foto van auteur

Zwolle – Cibap vakschool voor verbeelding is de beste vakschool van Nederland. Dit blijkt uit de Keuzegids mbo 2021 die donderdag verschijnt. Maar liefst 6 van de 8 opleidingen van het Cibap ontvangen het predicaat topopleiding. De Zwolse mbo die opleidt voor een baan in de Creatieve industrie staat al jaren in de top in zijn vakgebied.

Het Cibap scoort uitzonderlijk hoog als het gaat om de opleidingen Ruimtelijk Vormgever (niv. 4), Mediavormgever (niv. 4), International Creative Business Developer (niv. 4), Mediamaker (niv. 3), Filmmaker/AV (niv. 3) en Signmaker (niv. 3). De scores zijn bovengemiddeld als het gaat om onderwijs en begeleiding, omgeving, sfeer en veiligheid, doorstroom naar het tweede leerjaar en een laag percentage vroegtijdig schoolverlaten.

Patrick Belderink van Oost 5 architectuur heeft al jaren Cibap stagiaires van de opleiding Ruimtelijk Vormgever: “Cibap studenten zijn gemotiveerd, enthousiast en bovenal leergierig. Bij Oost 5 zetten we ze graag in. De studenten onderscheiden zich door zelfstandigheid en zijn goed ingevoerd in hun vakgebied”, aldus Belderink. Cibap studenten ervaren over het algemeen goede begeleiding tijdens hun stages.

De Keuzegids is de enige onafhankelijke gids die de kwaliteit van opleidingen kritisch beoordeelt en vergelijkt. Iedereen die een vervolgopleiding kiest of bij die keuze helpt, vindt in de Keuzegids een deskundige en prettige hulp. Meer informatie op www.keuzegids.nl.