Nieuwe Covid-besmettingen in Zwolle licht aan het dalen

Foto van auteur

Positief op Covid-19 geteste personen in Zwolle, omgerekend per 100.000 inwoners
Foto: RIVM

Zwolle – Terwijl vrijdag de eerste verpleeghuismedewerker in IJsselland is gevaccineerd tegen Covid-19, is een dalende trend te zien in het aantal positief geteste personen. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM. Het aantal positief op Covid geteste personen in de gemeente Zwolle omgerekend per 100.000 inwoners is vrijdag 18,6.

Dit is ongeveer het niveau van half november, vóór de grote piek die we hadden rond de kerstdagen. De huidige lockdown-maatregelen lijken effect te hebben. De licht dalende trend beperkt zich niet tot Zwolle, maar is in de hele regio IJsselland te zien. Het aantal bevestigde nieuwe besmettingen afgelopen week in de gemeente Zwolle is in de leeftijdsgroep 20-30 jaar het grootst (51), gevolgd door de groep van 50-60 jaar (33).

De GGD IJsselland meldt dat momenteel 13,3% van de geteste personen in deze regio besmet blijkt met Covid-19. Begin oktober was dit percentage 5%. Voor zover bekend zijn de Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten van het Covid-virus nog niet waargenomen in de regio IJsselland.

De Veiligheidsregio IJsselland benadrukt telkens dat de meeste besmettingen plaatsvinden in de privésituatie. Familie en vrienden, maar ook collega’s kunnen elkaar onbewust besmetten. Tevens ziet de veiligheidsregio dat veel minder mensen zich laten testen: “De vraag naar testen daalt terwijl er genoeg ruimte is. Het advies blijft: laat je testen bij klachten, ook al zijn de klachten heel mild. Het zoveel mogelijk laten testen is cruciaal in de bestrijding tegen het virus.”

Foto's 2
Nieuwe Covid-besmettingen in Zwolle licht aan het dalen
Positief op Covid-19 geteste personen in Zwolle, omgerekend per 100.000 inwoners - Foto: RIVM
Positief op Covid-19 geteste personen in Zwolle, omgerekend per 100.000 inwoners
Foto: RIVM