Het weer: Wind gaat tekeer en in de vroege ochtend regen

Foto van auteur

Zeven Alleetjes
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend gaat de wind flink tekeer in Zwolle. In de nacht al een steeds rumoeriger wordende wind. Om ongeveer drie uur ’s nachts ben je misschien wakker geworden van windkracht 5. Daarna nog meer onrust, want de wind trekt vanuit het zuiden verder aan.

Dit alles komt door lagedrukgebied Christoph boven de Noordzee. Tussen zes en zeven uur ’s morgens wordt in Zwolle het windmaximum bereikt: kracht 5 tot 6, een vrij krachtige tot krachtige wind. Bovendien is het dan oppassen voor zware windstoten tot 85 kilometer per uur in deze regio. Rond die tijd draait de wind van zuid naar zuidwest. Om het herfstachtige plaatje compleet te maken, passeert tussen vier en zeven uur ’s morgens tevens een actieve regenzone.

Terwijl rond acht uur ’s morgens vanuit het westen mooie opklaringen en stapelwolken boven de stad verschijnen, blijft het doorwaaien met windkracht 4 tot 5. In de loop van de middag en vooral in de avond een duidelijk afnemende wind.

Het blijft tot de avond overwegend droog. Op dat ene buitje na, dat misschien over de stad komt racen. In de bovenlucht waait het namelijk ook nog even stevig door. De temperatuur ligt tijdens de regen in de vroege ochtend nog rond 10 graden, in de middag is het kwik gedaald naar ongeveer 7 graden.

Donderdagavond nadert vanuit het zuidwesten alweer een nieuwe storing met regen, maar met weinig wind. In de nacht naar vrijdag wordt het nat. Vrijdagochtend is die hele zaak naar Duitsland weggetrokken.

Vrijdag blijft het droog in Zwolle en de zon komt goed in beeld. De temperatuur is ’s middags ongeveer 7 graden. Het weekend ziet er wisselvallig uit met kans op regen of buien. Misschien dwarrelen enkele verdwaalde natte-sneeuwvlokken neer in Zwolle. Een temperatuur overdag van ongeveer 4 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)