Het weer: ’s Morgens eerst regen, daarna opklaringen

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend trekt een front vanuit het noordwesten over Zwolle. Vanaf ongeveer zes uur ‘s morgens gaat het regenen. Het front passeert lekker snel, in de loop van de ochtend wordt het alweer droog.

Opklaringen verschijnen, in de middag is er goede kans op een zonnetje boven de stad. Een temperatuur vrijdag rond 10 graden, wat wederom zacht is voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind is ‘s morgens in de regen eerst nog stevig, een dikke kracht 4 plus windvlagen. Hierdoor merk je minder dat het zo mild is. Nadat de opklaringen zijn verschenen boven de stad, wordt het rustiger. De wind neemt af tot zwak. Het lijkt even dat we zijn ontsnapt aan de trein van regenstoringen die in deze eerste week van het nieuwe jaar over onze omgeving trok.

Dat lijkt alleen maar zo. Op de Atlantische Oceaan verschijnt vrijdag een joekel van een depressie. Deze koerst in het weekend met het centrum richting Schotland en gaat het weer in grote delen van Europa bepalen.

In het weekend zorgt de depressie hier voor een stevige wind uit het zuiden. En enkele neerslagzones die Zwolle op vrij gunstige momenten passeren. Volgens de huidige berekeningen wordt het nat wanneer het donker is: in de nacht naar zaterdag, zaterdagavond en in de nacht naar zondag. Overdag houden we het vaak droog. Met af en toe ook zonneschijn tussen de wolken. Zaterdag is de temperatuur ongeveer 10 graden, zondag een of twee graden minder zacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)