Thomas Buitink versterkt voorhoede PEC Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Wederom een aanvallende versterking voor PEC Zwolle. Waar eerder deze maand al Virgil Misidjan transfervrij werd gepresenteerd, maakt nu ook Thomas Buitink (20) de overstap naar Overijssel. De aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Vitesse.

De geboren Nijkerker wordt in Arnhem gezien als een spits voor de toekomst. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Buitink al de nodige vlieguren gemaakt in het eerste van Vitesse. In februari 2018 maakte de toen pas 17-jarige Buitink zijn debuut in de hoofdmacht van de Arnhemmers in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Dat seizoen scoorde Buitink in zeventien wedstrijden al zeven keer. Inmiddels staat de teller op een totaal van 63 wedstrijden. Onlangs maakte Buitink tegen FC Emmen ook zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen en verlengde hij zijn contract bij de huidige nummer twee van de ranglijst.

Thomas Buitink: ,,Ik ben heel blij dat ik de tweede seizoenshelft voor PEC Zwolle mag uitkomen. Dit is voor mij een stap in de juiste richting. Op dit moment sta ik op een kruispunt in mijn carrière. Ik kan bij Vitesse het prachtige seizoen buiten de basis afmaken, of ik ga in Zwolle aan de ontwikkeling van mij als aanvaller werken en kan daarbij van waarde zijn voor deze mooie club. Dat laatste geniet mijn voorkeur, omdat vlieguren nu het belangrijkst zijn. Ik sluit vanaf zaterdag aan bij de selectie en kan niet wachten om hier te beginnen en alles te geven.”

Technisch manager Mike Willems: ,,Thomas is enorm gretig en hongerig naar doelpunten. Dat hij bij Vitesse dit seizoen nauwelijks aan spelen toekomt ligt niet zo zeer aan hem, maar meer aan de ijzersterke concurrentie waarmee hij te maken heeft. Als Thomas dan speelt, staat hij er ook en laat hij zien waarom hij een groot talent is. Dat de Arnhemmers in Thomas hun toekomstige aanvalsleider zien zegt dan ook meer dan genoeg. Bij ons krijgt hij de kans om wedstrijden te spelen en doelpunten te maken, want daar zijn zowel club als speler zeer bij gebaat. Ik vind dit echt – en dan spreek ik ook even voor Thomas – een ware win-win situatie.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)