Statement Zwolse politieke jongerenorganisaties over rellen

Foto van auteur

Zwolle – Het PJP Hanzeland, overkoepelend orgaan van politieke jongerenorganisaties uit Zwolle en omstreken, heeft met afschuw gereageerd op de rellen van maandagavond.

PJP Hanzeland: “Het daadkrachtig optreden van de burgemeester wordt geprezen door de politieke jongeren in Zwolle. Maar over de relschoppers van afgelopen nacht valt geen goed woord te zeggen. Openbare geweldpleging en geweld tegen handhavers van de wet hebben niets te maken met onvrede over de maatregelen tegen het coronavirus.”

PJP Hanzeland vindt dat zij die zich maandagavond schuldig hebben gemaakt aan rellen zich diep moeten schamen. “Het spoor van vernietiging in onze stad is ronduit asociaal.”

“Wij danken alle hulpverleners die onze stad weer veilig hebben gemaakt en hopen dat de relschoppers voor hun daden worden vervolgd. Het recht op demonstratie mag nooit op deze manier worden misbruikt!” aldus PJP Hanzeland.

In het Het PJP Hanzeland zitten JOVD Zwolle e.o., CDJA Zwolle, DWARS Overijssel, JS Overijssel en PerspectieF Overijssel.