Zwolse raadsleden door stemstraat voor benoeming nieuwe wethouder Dorrit de Jong

Foto van auteur

Dorrit de Jong, wethouder Diversiteit en Inclusie
Foto: Gemeente Zwolle

Zwolle – Op maandag 8 februari wordt wethouder Dorrit de Jong tijdens een digitale raadsvergadering geïnstalleerd. Ze is door de GroenLinks fractie voorgedragen voor de wethoudersvacature die is ontstaan door het vertrek van Klaas Sloots die burgemeester in Stadskanaal is geworden.

Vanwege de coronamaatregelen verloopt de installatie anders dan gebruikelijk.
Om 19.00 uur opent de burgemeester de digitale raadsvergadering. Nadat hij de digitale aanwezigheid van alle raadsleden heeft gecheckt, wordt de vergadering geschorst
en worden alle raadsleden voor een schriftelijke stemming op de wethouder bij het stadhuis verwacht.

Alle raadsleden komen daar in een speciaal voor deze gelegenheid ingerichte ‘stemstraat’ hun stembriefje voor de wethouder inleveren. Daarnaast wordt er ook schriftelijk gestemd voor twee nieuwe leden van de rekenkamercommissie.

Als alle raadsleden weer thuis zijn, wordt om 20.30 uur de raadsvergadering weer digital hervat. Nadat de stemming over de wethouder bekend is gemaakt, zal ze worden benoemd en legt ze vervolgens de belofte af. Hierna wordt de raadsvergadering vervolgd met de benoeming van de rekenkamerleden en een aantal hamerstukken. De raadsvergadering en installatie zijn live te volgen via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad.