ANNO presenteert plannen voor 2021

Foto van auteur

Foto: ANNO Stadsmuseum Zwolle

Zwolle – ANNO, het museum in de maak brengt met haar nieuwste aanwinst dit jaar de verhalen van Zwolle naar jou toe. Dankzij de Zwolse Verhalenbus, een mobiel museum, en allerlei andere activiteiten maken de Zwollenaren ANNO binnenkort al mee in hun eigen stad.

Zwolle kon al kennismaken met het museum in de maak in 2020. ANNO realiseerde diverse programma’s en presentaties, zoals de exposities ‘Vrijheidsverhalen van Zwollenaren’ en ‘Het ambt aan de ketting’. Het afgelopen jaar stond daarnaast in het teken van de voorbereidingen tot realisatie van het nieuwe museum, het formeren van een nieuw team, het versterken van de band tussen de samenwerkingspartners en het ontwikkelen van het programma voor het komende jaar.

De bouwwerkzaamheden in het toekomstige onderkomen van ANNO aan de Melkmarkt zijn nog volop gaande. Deze locatie bestaat uit drie delen die elk een eigen bouwplanning hebben. Het jongste gedeelte wordt in de zomer van 2021 opgeleverd, het deel aan de Voorstraat is het najaar van 2021 klaar en het Drostenhuis wordt begin 2022 opgeleverd. Direct na de gefaseerde oplevering worden de ruimtes ingericht. Naar verwachting opent ANNO in het voorjaar van 2022 haar deuren, maar in de aanloop daar naartoe maak je het museum in de maak nu al mee.

De verhalen van Zwolle krijgen niet alleen en plek binnen de muren van het museum, maar komen juist ook erbuiten tot leven. Zwolle kent een rijke historie en er is veel te vertellen over bijzondere bekende en onbekende plekken in de stad. Zo is ANNO betrokken bij het presenteren van de resultaten van het archeologisch onderzoek in Academiehuis de Grote Kerk, waar onlangs door stadsarcheoloog Michael Klomp nog een unieke vondst is gedaan: de muur van een romaanse kerk.

Dit jaar maakt ANNO samen met de Zwollenaren een begin met het ophalen van persoonlijke verhalen bij de ruim 40.000 foto’s die door oud-persfotograaf Dolf Henneke zijn gemaakt. De allerjongste Zwollenaren gaan hun stad ontdekken met Onna, het eendje uit ‘t Zwolse Prentenboek en Thomas a Kempis wordt in het kader van zijn 550e sterfjaar omgedoopt tot eigentijdse influencer. En wie weet zie jij binnenkort de Zwolse Verhalenbus wel door jouw wijk rondrijden waarmee nog meer activiteiten van ANNO zijn mee te maken.

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. ANNO haalt en brengt jou alle verhalen over het verleden, heden en de toekomst van Zwolle. Museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief komen samen op één plek onder één naam.

Meer weten over ANNO en de activiteiten voor het komend jaar? Kijk dan op www.anno.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)