Bij Museum ANNO in de vakanties altijd activiteiten voor kinderen

Foto van auteur

Archeoloog in een uur
Foto: Alyssa Demkes

Zwolle – Museum ANNO laat vanaf nu alle vakanties in het teken staan van kinderen. Elke vakantie is er een programmering speciaal voor kinderen, maar waar ook vaders, moeders, tantes, ooms, broers, zussen en opa’s en oma’s blij van worden.

Deze herfstvakantie is er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar een workshop ‘Archeoloog in een uur’. Vraag jij je wel eens af wat er allemaal onder je voeten te vinden is? Welke oude schatten liggen er allemaal in de grond waar we eigenlijk nog helemaal niets van weten? Tijdens opgravingen wordt er veel gevonden waarvan we niet direct weten wat het is of hoe oud het is. Wat een archeoloog vindt tijdens een opgraving, wordt onderzocht en geeft veel informatie over hoe mensen vroeger leefden.

Bij ANNO kan je tijdens deze workshop zelf vondsten die in de grond zijn gevonden onderzoeken, met hulp van een archeoloog. Zo leer je veel over de geschiedenis van Zwolle en uit welke tijd deze vondsten komen en leer je direct hoe een archeoloog te werk gaat.

Ook in de herfstvakantie kunnen kinderen meedoen aan ‘Vouw je gebouw’. Ken jij de Sassenpoort en de Peperbus? Het zijn beroemde gebouwen in Zwolle. Maar er is er nog een: Het Drostenhuis. Dit oude gebouw is onderdeel van museum ANNO. In de herfstvakantie kunnen kinderen in het museum een van deze drie gebouwen zelf namaken. Dat mag heel precies, zodat ze lijken op hoe ze er echt uit zien, maar je mag er ook je fantasie op loslaten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)