Zondag sneeuw en ijzige noordoostenwind in Zwolle

Foto van auteur

Foto: Arjen van der Zee

Zwolle – In het weekend kan Zwolle sneeuw verwachten, misschien wel een dik pak sneeuw. De meeste weercomputers berekenen voor onze regio een sneeuwlaag van ongeveer 20 centimeter dikte. Volgens de huidige timing begint het zaterdagavond te sneeuwen in Zwolle.

De sneeuw blijft liggen omdat bij een straffe en koude wind de temperatuur onder het vriespunt daalt. Die temperatuurdaling zet zaterdag in. De verwachting is dat het kwik daarna een aantal dagen onder nul blijft. Flink onder nul zelfs, met overdag vrieskou en in de nachten matige en misschien strenge vorst. Zondag overdag gaat de sneeuwval gestaag door. Het sneeuwdek blijft waarschijnlijk een groot deel van volgende week liggen.

Een bijzondere factor is zondag de verwachte krachtige oosten- tot noordoostenwind met harde windvlagen, die op bepaalde plekken voor ophoping van sneeuw gaat zorgen. Behalve sneeuwplezier zal het winterweer waarschijnlijk ook overlast veroorzaken. Er bestaat kans op ontwrichting van het verkeer, de strooiploegen zullen hun handen vol hebben. Het KNMI denkt dat code oranje zal worden afgegeven.

Pas later volgende week komt er mogelijk een dooiaanval, maar zeker is dat niet. Misschien wintert het nog langer door in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)