Ton ter Bekke heeft afscheid genomen van Ondernemersclub Marslanden

Foto van auteur

Ton ter Bekke (l) krijgt bloemetje en fles wijn van OCM-voorzitter Rinke Beverwijk

Zwolle – Met de overhandiging van een mooie bos bloemen en een kistje wijn bedankte Rinke Beverwijk, voorzitter van de OCM, Ton ter Bekke voor zijn inspanningen voor de OndernemersClub Marslanden. Eind december 2020 stopte Ter Bekke na 32 jaar met zijn werkzaamheden voor de OCM.

Sinds 1978 was Ton ter Bekke eerst als bestuurslid en later in de functie van bestuurssecretaris betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van de ondernemersvereniging van bedrijventerrein De Marslanden in Zwolle. Ton had vorig jaar aangegeven te willen stoppen met zijn wekelijkse werkzaamheden. Eerder was Ton ook al actief als bestuurssecretaris bij andere ondernemersverenigingen in Zwolle.

Voorzitter Rinke Beverwijk prees Ton om zijn verbindende rol tussen de ondernemers en tussen overheidsorganisaties en de ondernemers. “Als oud-wethouder kent hij de gemeentelijke organisatie als geen ander en in de loop der jaren heeft hij gezorgd voor een goede samenwerking tussen de ambtenaren en de ondernemers. En voor onze club had hij alle stukken altijd keurig op orde en werkte hij zeer nauwgezet. Dat is ontzettend prettig voor een bestuur.”

Bij de eerstvolgende bijeenkomst, die wordt gehouden wanneer de leden elkaar weer fysiek mogen ontmoeten, zal het bestuur uitgebreider stilstaan bij de inzet van Ter Bekke voor de vereniging. Fe lede kunnen dan persoonlijk afscheid nemen.

Binnen de geledingen van de OCM heeft het bestuur een nieuwe secretaris gevonden in de persoon van Richard Marissen. Hij is met zijn communicatiebureau Comma al tientallen jaren lid van de ondernemersvereniging en is nu namens het bestuur van de OCM contactpersoon voor (nieuwe) leden en externe organisaties.