Filmpje corona-vaccinatie bij ouderen in IJsselhallen

Foto van auteur

Foto: GGD IJsselland

Zwolle – Sinds eind januari vaccineert de GGD IJsselland ook ouderen tegen het coronavirus. Wie ouder is dan 80 jaar ontvangt een uitnodigingsbrief voor corona-vaccinatie.

De huisarts bepaalt wie mobiel genoeg is om naar een vaccinatielocatie van de GGD te gaan. Ouderen kunnen zelf kiezen bij welke vaccinatielocatie ze zich laat vaccineren. Wie niet mobiel genoeg is, zal op een later moment door de huisarts worden gevaccineerd, zodra de huisarts over het vaccin beschikt.

GGD IJsselland heeft locaties voor corona-vaccinatie in Zwolle (IJsselhallen) en Hardenberg (Evenementenhal). Wie geen vervoer heeft, kan hulp vragen aan een bekende. Ouderen mogen één begeleider meenemen. Er zijn ook vrijwillige initiatieven en organisaties om te helpen bij het vervoer. Ouderen die wel eens gebruikmaken van gemeentelijke vervoersvoorzieningen of Valys-vervoer kun hiervan ook gebruikmaken om naar de vaccinatielocatie te komen.

In onderstaand filmpje van de GGD IJsselland is te zien hoe twee ouderen zich laten vaccineren in de IJsselhallen in Zwolle.