Zwolle – NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Ook in Overijssel wordt het alarmmiddel regelmatig ingezet.
Acht op de tien mensen waardeert het wanneer een NL-Alert wordt ingezet bij een incident in hun omgeving, blijkt uit onderzoek. Bijna driekwart vindt het daarnaast terecht als zij een NL-Alert ontvangen. Ook komen veel Overijsselaars in actie als zij een NL-Alert ontvangen. Bij een grote brand sluiten zij ramen en deuren en zetten zij de mechanische ventilatie uit. Ook informeren zij hun directe omgeving zoals buren, vrienden of familie. Bijvoorbeeld via de groepsapp van de buurt.
Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Als er een NL-Alert op je mobiel binnenkomt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dat klinkt anders dan een normaal bericht. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer.
NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties, bijvoorbeeld bij een grote brand, gifwolk of noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Zie je een NL-Alert? Lees het meteen, kom in actie en help anderen.
De campagne ‘Wees alert bij een NL-Alert’ is van 1 t/m 21 maart te zien op tv en online media. Meer informatie over NL-Alert op: nl-alert.nl.