Doet Zwolle mee aan het NK tegelwippen?

Foto van auteur

Zwolle – Wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? Op 30 maart start het NK Tegelwippen, en GroenLinks hoopt dat Zwolle hier aan mee gaat doen én Deventer zal uitdagen, om zo van dit NK een sportieve derby te maken. Hiervoor dient GroenLinks in Zwolle op 8 maart een motie in. De collega’s van GroenLinks in Deventer bereiden eenzelfde motie voor in Deventer.

Het wordt steeds warmer en de regenbuien extremer, dat raakt ons allemaal. In een versteende stad blijft het lang warm en kan het regenwater maar lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en vergroot de wateropname van de stad. We hebben dus meer groen nodig in de stad en minder steen. Het is dus tijd om tegels uit je tuin te gaan wippen! Van 30 maart tot en met 30 september vindt het NK Tegelwippen plaats waarin gemeenten door heel Nederland worden uitgedaagd om zoveel mogelijk tegels te gaan wippen.

Waarom in Zwolle?
Ook in Zwolle voelen we de effecten van klimaatverandering in de vormen van hittestress en wateroverlast. Het vergroenen van tuinen kan een grote bijdrage leveren aan de oplossing. Er zijn al verschillende initiatieven in de stad om deze vergroening voor elkaar te krijgen. Het wedstrijdelement van het NK Tegelwippen spoort mensen aan hier zo veel mogelijk gebruik van te maken.

Als de motie wordt aangenomen door de raad in Zwolle zal de GroenLinksfractie in Deventer eenzelfde oproep doen in gemeenteraad van Deventer.