Het weer: Warmte voorbij, zon laat zich nog wel zien

Foto van auteur

Zwarte Water
Foto: Wouter Steenbergen


Zwolle – Donderdag begint de dag iets frisser dan de voorgaande dagen. Je zou vanwege de datum kunnen denken dat het een grap is, aangezien wij de afgelopen dagen enorm verwend zijn met de hoge temperatuur. De rijen voor de welbekende ijssalons in de binnenstad waren behoorlijk, en een ieder genoot volop van het zomerse weer door lekker buiten te zitten.

Wij konden massaal een beetje opladen. Deze pret is voorlopig voorbij. Toch kunnen wij donderdagochtend vanaf een uur of acht al de eerste zonnestralen verwachten en kunnen zonneaanbidders in de zon, uit de wind nog best genieten. In de middag bederven de wolken de zonnepret. De middagtemperatuur wordt ongeveer 13 graden. De noorderwind is matig van kracht maar het blijft droog.

Waar wij de afgelopen dagen nog prachtig weer hadden wordt het richting het weekend iets minder aangenaam. Dit heeft te maken met het draaien van de wind, de wind die vanaf donderdag kou vanuit IJsland onze kant op blaast. Wordt het weer tijd voor handschoenen en een muts? Zeker niet, wel volstaat een jas en een lange broek.

Vrijdag lijkt de dag qua weerbeeld een beetje op de donderdag. Toch is deze vrijdag lang niet zo goed qua temperatuur. Het wordt op deze dag ongeveer 10 graden. De wind blaast vanuit dezelfde richting en met ongeveer dezelfde kracht als donderdag. Ook op deze dag hoeven wij geen rekening te houden met regen.

Zaterdag neemt de wind wat af. Qua temperatuur is het zaterdag en zondag stabiel, wel kunnen we met Pasen wat regen verwachten. De beste dag om eieren te verstoppen en te zoeken zal de zondag zijn. Met een windkracht 3 en kans op een spatje regen is het gunstiger dan de maandag waarvoor een matige westenwind en een mix van zon, wolken en regen op het programma staat.

April doet wat hij wil, dus wat het weer na de Pasen voor ons in petto heeft, lees je hier op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)