Brandweerchauffeurs krijgen bijles in rijden met zwaailicht en sirene

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Vanaf dinsdag kan het gebeuren dat er een brandweerwagen voorbij komt met zwaailicht en sirene terwijl er niets aan de hand is. Dat laat brandweer IJsselland weten. De brandweerchauffeurs starten namelijk met de Brandweerrijschool. Een onderdeel hiervan is de praktijkles in het rijden met zwaailicht en sirene.

Het doel van de Brandweerrijschool is dat uitrukkende brandweerwagens verantwoord en veilig aankomen op de plaats van een incident. Om de kennis en kunde van de brandweerchauffeurs op peil te houden is bijscholing belangrijk. In de Veiligheidsregio IJsselland beginnen de lessen op de brandweerkazernes van Zwolle en Raalte.

De Brandweerrijschool is een initiatief van zes veiligheidsregio’s uit het oosten van Nederland. Dit doen ze samen met Stichting Brandweeropleidingen BOGO uit Hattem. Het programma duurt vier jaar. De chauffeurs worden jaarlijks getest op wet- en regelgeving en ze krijgen eens per jaar een praktijkles op de openbare weg. Situaties die in de praktijk moeilijk te trainen zijn worden met behulp van een rijsimulator geoefend.

Foto's 2
Brandweerchauffeurs krijgen bijles in rijden met zwaailicht en sirene - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Brandweerchauffeurs krijgen bijles in rijden met zwaailicht en sirene - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)