Voorbeschouwing sc Heerenveen – PEC

Foto van auteur

Zwolle – Na een weekend zonder eredivisievoetbal hervat PEC Zwolle de competitie aanstaande zaterdag om 16.30 uit tegen sc Heerenveen. Beide ploegen wisten hun laatste wedstrijd voor de break te winnen en hebben vertrouwen getankt voor de onderlinge confrontatie.

Het was twee weken geleden dat PEC Zwolle aantrad tegen FC Twente in het eigen MAC3PARK stadion. In een spannend, maar matig duel scoorde Virgil Misidjan de enige goal, nadat doelman Joël Drommel een schot van Immanuel Pherai moest lossen. Door de overwinning werd het gat met de onderste regionen vergroot tot tien punten.

Voor sc Heerenveen stond de derby van het noorden op het programma. In het Hitachi Capital Mobility stadion won de ploeg van Johnny Jansen met 0-2 van FC Groningen. Doelpunten aan de zijde van de Friezen werden gemaakt door Henk Veerman en Tibor Halilovic. Hoewel Heerenveen een knappe overwinning behaalde, ging het na afloop voornamelijk over één man, Arjen Robben. De 37-jarige aanvaller van FC Groningen keerde na lang blessureleed terug in de Eredivisie.

Het laatste duel tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen is nog niet zo lang geleden. Eind februari van dit jaar troffen beide ploegen elkaar in het MAC3PARK stadion. Onder leiding van interim-trainer Leeroy Echteld won PEC Zwolle met 4-1 van de Friezen en speelde de Blauwvingers de beste wedstrijd van het seizoen. In de eerste helft keken de Zwollenaren nog tegen een achterstand aan door een doelpunt van Mitchell van Bergen. Na rust zorgden Virgil Misidjan, Thomas Buitink, Bram van Polen en Eliano Reijnders voor de Zwolse treffers. De laatste wedstrijd in Friesland eindigde in een nederlaag. In oktober 2019 stond deze wedstrijd voor het laatst op het programma. Het doelpunt aan de zijde van sc Heerenveen werd, net als twee maanden geleden, verzorgd door Van Bergen. Overigens won PEC Zwolle nog wel in de voorbereiding op dit seizoen in het Abe Lenstra stadion met 0-1.

Bram van Polen wist namens PEC Zwolle het vaakst te scoren tegen sc Heerenveen. De aanvoerder van de Blauwvingers was in zijn confrontaties met de Friezen goed voor drie doelpunten. De eerste twee goals maakte de aanvoerder, die vrijdag bijtekende voor zijn 15e seizoen in Zwolse dienst, in januari 2016. Destijds won de ploeg van toenmalig trainer Ron Jans met 5-2.

Clubs in de Eredivisie hebben deze speelronde toestemming om als test met beperkt publiek op de tribunes te spelen. In Heerenveen zijn zaterdag maximaal 3.400 supporters aanwezig. Die moeten wel kunnen aantonen dat ze geen corona hebben. Daarvoor hebben ze een testbewijs nodig. De testen moeten zoveel als mogelijk binnen 40 uur voor de start van de activiteiten zijn afgenomen. Helaas is het voor uitpubliek niet toegestaan de wedstrijd te bezoeken.

Trainer Bert Konterman liet op het wekelijkse persmoment vrijdag doorschemeren de nodige spelers te missen in Friesland. Zo zijn Destan Bajselmani, Daijiro Chirino, Eliano Reijnders, Immanuel Pherai, Thomas Buitink en Virgil Misidjan naar verwachting afwezig. Rico Strieder en Mustafa Saymak zijn wel weer van de partij.”

Rob Dieperink heeft de leiding over het duel, dat om 16.30 uur aanvangt. Assistent-scheidsrechters zijn Hâlis Murat Küçükerbir en Erik Koopman. Official is Martijn Vos. Bas Nijhuis is de VAR in Zeist, bijgestaan door Nils van Kampen. De wedstrijd is live te zien op het open kanaal van ESPN. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)