The Zwolle Blue Jays gaat samenwerken met American Football League voor vrouwen

Foto van auteur

Amsterdam Cats

Zwolle – The Zwolle Blue Jays gaat via de Queen’s Football League (QFL) in de Europese competitie de samenwerking aan met dé Amerikaanse American Football organisatie voor vrouwen – de Women’s Football Alliance (WFA).

The Blue Jays is het lokale American Football team voor vrouwen in Zwolle. Onderneemster Kanessa Muluneh is oprichtster van de QFL en heeft als missie in elke Nederlandse grote stad vrouwen American Football te laten spelen. De afgelopen vijf jaar bouwde zij aan een organisatie met inmiddels zes Nederlandse American Football teams en meer dan 150 leden.

De Zwolse American Football vrouwen bundelen hun krachten vanaf deze maand met de Amerikaanse WFA om vrouwelijke atleten meer mogelijkheden te geven in de sport. In de afgelopen tientallen jaren groeide deze Amerikaanse partner uit tot een platform waar vrouwen hun droom kunnen waarmaken om uiteindelijk professioneel American Football te spelen. Met de WFA als partner kunnen spelers uit de Nederlandse QFL in Amerika spelen en daar mogelijk een professionele carrière starten zoals dat nu al kan voor sporten als voetbal en tennis.

Daarnaast gaan er door de samenwerking met de WFA veel internationale deuren open en kunnen de leden van de QFL deelnemen aan wedstrijden in de VS, maar ook in landen als Mexico en Costa Rica waar American Football zeer populair is.

Kanessa Muluneh wil dat deze samenwerking barrières wegneemt voor meiden en vrouwen om lid te worden van de QFL: “Dat zorgt ervoor dat zij overal ter wereld kunnen spelen.” Muluneh is behalve manager van de QFL ook degene die zorgt dat de spelers in deze sport passende sportkleding in elke maat kunnen vinden. Het inspireerde haar eerder dit jaar een body positivity-campagne uit te rollen met enkele van de American Football spelers in de hoofdrol, om zo te laten zien dat óók plussize vrouwen graag sporten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)