GGD IJsselland onderzoekt zelfisolatie vanwege corona

Foto van auteur

Foto: GGD IJsselland

Zwolle – Durf of durfde je de deur niet uit door de coronacrisis? Blijf je thuis, omdat je bang bent om ziek te worden? En woon je in de regio IJsselland? Dan roept GGD IJsselland je op om mee te doen aan een onderzoek naar zelfisolatie.

“We willen weten wat de impact van zelfisolatie is en wat we hiervan kunnen leren voor nu en voor de toekomst. Bijvoorbeeld als je moeder chronisch ziek is en jij als kind daardoor niet naar school kunt. Dat heeft heel veel impact op het hele gezin”, zegt Rilana Wessel, epidemioloog bij GGD IJsselland.

Ouderen en mensen die chronisch ziek zijn, lopen meer risico om ernstig ziek te worden na besmetting met corona. Rilana Wessel: “Daarom zijn deze mensen ook heel voorzichtig met sociale contacten en kiezen ze ervoor zoveel mogelijk thuis te blijven. Het beperken van sociale contacten is niet voor niets een belangrijke maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen helemaal niet naar buiten te gaan. Wij noemen dat zelfisolatie.”

Met het onderzoek naar zelfisolatie wil GGD IJsselland zicht krijgen op wat dit met mensen doet en welke behoefte aan hulp er is. “We willen leren hoe wij mensen in zelfisolatie kunnen helpen, voor nu en voor de toekomst.”

Woon je in de regio IJsselland en zit of zat je in zelfisolatie? En wil je meepraten over de impact van zelfisolatie op jouw leven? Dan wil GGD IJsselland graag met je in contact komen. Tijdens een (online of telefonisch) interview van maximaal één uur krijg je een aantal vragen voorgelegd. Je kunt je aanmelden via dit contactformulier.

Bron: GGD IJsselland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)