SNS wil af van coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle

Zwolle – De SNS Bank wil af van coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle. De bank zegt „te weinig expertise” in deze branche te hebben. „SNS wenst geen relatie te hebben met coffeeshops”, zei advocaat E. W. Bosch namens de bank in een kort geding dat donderdag voor de Zwolse rechtbank diende.

Volgens de raadsman hangt er „een zweem van criminaliteit” rond de verkoop van softdrugs. Het gaat volgens Bosch om een strafbare activiteit. De coffeeshopeigenares eiste dat SNS de bankrelatie met haar voortzet op straffe van een dwangsom van 100.000 euro. Voor de vrouw staan er flinke belangen op het spel; de grote banken willen geen coffeeshops meer als klant. Bij de kleinere banken is er geen mogelijkheid voor het afstorten van contanten die in coffeeshops omgaan. Uitspraak over twee weken.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

31 gedachten over “SNS wil af van coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle”

  1. zal wel samenhangen met de CDA/CU lobby om het gedoogbeleid van softdrugs ongedaan te maken. Het artikel komt niet voor niks uit het Reformatorisch Dagblad…

  2. 😀 Larry, hoe je er in slaagt de crisismanager van het moment neer te zetten.
    Stelen, is een lening tegen 7% geloof ik een lening?

    Dat zou je inderdaad denken Jasper.

  3. Rob van Gijzel is zo gek nog niet. Vanavond Cohen en Leers bij Jeroen & Paul. CDA ziet die wiettop als een mogelijkheid om eindelijk wat te veranderen. Maar de meeste burgemeesters willen juist legaliseren. Hirsch Ballin laat het zoals het is liet hij gister al weten, maar als het dus aan de gemeentes wordt overgelaten kun je hele verschillende toestanden krijgen.

  4. Dit was bekend over bankzaken?
    Fortis Bank Nederland en ABN Amro gaan samen verder. Het verzekeringsdeel van Fortis wordt apart verkocht.
    Voormalig minister van Financiën Gerrit Zalm (VVD) wordt de topman van de combinatie van Fortis Bank en ABN Amro, Minister Wouter Bos (Financiën) heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

    Zal onze Dirk ook wel weer een aardige grijpstuiver van meepikken. Maar ondanks zijn verwoestende uitspraak “door merg en been”: “Nee, mensen het leven wordt niet duurder met de komt van de euro”, is hij ongetwijfeld een financieel expert die daar beter zit als bij Dirk.

    ==============

    On-topic a.u.b. !!

  5. ik merk weinig van de criminaliteit rondom coffeeshops en wietgebruikers…
    Volgens mij komt dit juist doordat het gedoogt is… kijk maar naar harddrugs.. dat is verboden en in dat wereldje worden mensen omgelegt voor dat spul…

  6. wanneer ik naar het kroegje ga moet ik eerst altijd slalommen tussen de ongure types die er voor de deur staan te drentelen/hangen. kan de gemeente daar geen moskito ophangen? zo,n keurige bank als sns wil toch ook dergelijke klanten niet die in het schemergebied van onze wetten opereren?

  7. wanneer ik naar het kroegje ga moet ik eerst altijd slalommen tussen de ongure types die er voor de deur staan te drentelen/hangen. kan de gemeente daar geen moskito ophangen? zo,n keurige bank als sns wil toch ook dergelijke klanten niet die in het schemergebied van onze wetten opereren?

    Laten we dat doen, laten we alles wat Joop niet leuk vind aan banden leggen of verbieden. Laten we illegale middelen (mosquito) inzetten om zijn wil te gehoorzamen. Stel je voor dat Joop het niet leuk vind. ;D

  8. Weg met het binnenhof! Je gaat mij niet vertellen dat de generatie die zich daar ophoud een positieve bijdrage levert aan onze maatschappij. Ook moeten ze tegen zichzelf beschermt worden, ze worden ziek. Of zijn al ziek? Even nadenken?

  9. Ik snap het niet zo goed. Als ik door de voorstraat loop op zaterdagavond, moet ik slalommen tussen de dronken lui. Regelmatig haalt de voorstraat de krantenkoppen. Het binnenhof is ineens onguur? Of heet het toch ‘kortzichtig’?

    Legalisatie lijkt mij de beste oplossing. Dan kan de belastingpot bijgevuld worden en het thc-gehalte in wiet óók in de gaten gehouden worden. Dus: financiëel beter. En: controleerbaar!

    PRecies zoals gezegd werd net; we hebben last van de handel in harddrugs, omdat dit nergens legaal te verkrijgen is. Er zijn wel zo verschrikkelijk veel blowers in ons Nederland. Je zou stom bezig zijn als je dit allemaal het illegale circuit in wilt drukken.

  10. Eens Miranda, mooie vergelijking, gister was er een interessante P&W met Leers en Cohen. Paddo’s blijven ook na 1/12 (datum van het Kabinet, maar de brief was net binnen) verkrijgbaar in Mokum. Er komt een erg interessan pilot in Eindhoven, daar had Rob van Gijzel het al over. En HB kan niet meer om de burgemeester heen, die allen vinden dat drugs niet in de illigaliteit moet.

  11. @opletter
    wat dacht je van belasting…
    Coffeeshop betaalt 3x meer belasting dan een gewone kroeg, de belasting van een zakje van 5euro wiet bedraagt 3 euro…

    de bijdrage van een Coffeeshop aan de maatschappij is groter dan je denkt.

    wat doet de gemeente/overheid met dat belasting geld???

    lijkt mij genoeg om een plan van aanpak tekunnen financieren of ik heb het mis kan natuurlijk ook..

    En dat de SNS zo moeilijk doet over de contanten snap ik ook niet helemaal…
    Mensen als Holleeder hebben ook gewoon een bankrekening en daar wordt niet moelijk overgedaan terwijl de persoon bekend is met wat hij doet/heeft gedaan..

    En dan nog als de shops sluiten vraag ik me dan nog af of de mensen die graag wouden dat de shops dichtgingen zich er veiliger op gaan voelen wanneer de buurman begint tedealen…

  12. Kortzichtig? Legaliseren lijkt me wel wat, al was het alleen maar om van de illegale kwekerijen af te komen, en de criminaliteit. Ik herinner mij nog de brand in de nieuwstraat. Had erger uit kunnen pakken die brand.

    Verder, ach, als ze maar niet in mijn voortuin staan wat ie?

  13. Coffeeshops moeten gewoon een betaalrekening bij een bank kunnen hebben. Dat heeft minister Bos gezegd na kamervragen van de PvdA.

    De Postbank was van plan om rekeningen van coffeeshophouders op te zeggen. De handel in hasj en wiet zou niet in het beleid van de bank passen.

    Andere banken wilden het voorbeeld volgen. Maar minister Bos vindt dat coffeeshophouders dezelfde mogelijkheden moeten hebben om te bankieren als andere Nederlanders.

    Hij is bang dat coffeeshops anders overgaan tot crimineel gedrag, zoals ondergronds bankieren.

    Bos en de Nederlandse Vereniging van Banken gaan over de kwestie praten.

    NOS

Reacties zijn gesloten.