Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle ontvangt zondag om 14.30 uur FC Groningen in het MAC3PARK stadion. In de laatste speelronde van de competitie treft de ploeg van trainer/coach Bert Konterman een ploeg die bezig is aan een prima seizoen. De noorderlingen staan in het linker rijtje en mogen zich na deze wedstrijd op gaan maken voor de play-offs voor Europees voetbal.

PEC Zwolle kende een moeizaam seizoen, met als dieptepunt de nederlaag bij toenmalig hekkensluiter FC Emmen, met daaropvolgend het vertrek van trainer/coach John Stegeman. Bert Konterman werd aangesteld als interim-trainer/coach om wat nieuw elan in de ploeg te brengen. Het lukte de Blauwvingers vervolgens om, mede door twee zeges op sc Heerenveen en één op FC Twente, de veilige haven in te varen. Daarnaast tekende clubicoon en aanvoerder Bram van Polen nog een jaar bij.

Waar de oudste speler binnen de selectie een jaar bijtekende, mocht de jongste speler zijn eerste minuten maken. Rav van den Berg debuteerde net als zijn oudere broer Sepp enkele jaren geleden, op zestienjarige leeftijd. Afgelopen donderdag speelde PEC Zwolle uit bij PSV. Die wedstrijd ging met 4-2 verloren. Een persoonlijk succesje was er wel voor Samir Lagsir, die op prachtige wijze zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal liet aantekenen.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in het Hitachi Capital Mobility stadion. Toen wist FC Groningen de wedstrijd met 1-0 te winnen door een doelpunt van Jørgen Strand Larsen. Wat betreft thuiswedstrijden gaat het de laatste jaren uitstekend tegen de Groningers. De laatste keer dat de ploeg van Danny Buijs en PEC Zwolle tegenover elkaar stonden in het MAC3PARK stadion was vorig seizoen. Toen wonnen de Blauwvingers met 1-0 door een goal van Yuta Nakayama. Een seizoen daarvoor wist PEC Zwolle met 3-2 te winnen. Het betrof de zogeheten ‘onweerwedstrijd’ die na ruim een helft spelen bij een 1-2 achterstand door de weersomstandigheden moest worden gestaakt. Ook in het seizoen 2017/2018 was de einduitslag 3-2. Destijds waren Stef Nijland, Ryan Thomas en Youness Mokhtar trefzeker.

FC Groningen speelde net als komende zondag een uitwedstrijd. In één van de beste wedstrijden van het seizoen werd FC Emmen met 0-4 aan de kant gezet. Ondanks deze overwinning gaat het de laatste maanden niet heel goed in uitduels. Slechts twee van de laatste acht wedstrijden werden buitenshuis gewonnen door de ploeg van Danny Buijs.

Zoals benoemd liet Robben zich zondagmiddag in Emmen zien. Aan de vooravond van dit seizoen kwam Robben, na een jaar niet gevoetbald te hebben, terug daar waar het allemaal begon. Helemaal vlekkeloos ging dat niet. Begin dit seizoen raakte de voormalig WK-finalist geblesseerd en moest maanden revalideren. Een aantal weken geleden keerde de 37-jarige linkspoot terug op het veld, al was zijn rentree maar van korte duur. Vorige week stond Robben verrassend genoeg op het Drentse kunstgras aan de aftrap en bekroonde zijn optreden, die tachtig minuten duurde, met twee assists. Het was voor het eerst sinds januari 2004 dat de aanvaller direct betrokken was bij doelpunten van FC Groningen.

PEC Zwolle – FC Groningen staat onder leiding van Richard Martens. Assistent-scheidsrechters zijn Richard Polman en Stefan de Groot. Official is Luca Cantineau. De VAR en AVAR zijn respectievelijk Edwin van de Graaf en Ralf van Vlokhoven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)