Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt weer paraat bij Milligerplas

Foto van auteur

Zwolle – Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt is vanaf zaterdag 29 mei weer aanwezig bij de Milligerplas in Stadshagen. Dat al voor het tiende jaar op rij.

De reddingsbrigade zorgt voor de veiligheid van de strandgasten die op een warme dag verkoeling komen zoeken bij de Milligerplas. Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt is aanwezig op zaterdag en zondag vanaf 10.30 uur. De sluitingstijd is afhankelijk van de drukte en het weer. De laatste bewakingsdag zal zijn op zondag 21 augustus. Heb je een vraag, heb je een pleister nodig? Kom dan langs bij de post en de lifeguards helpen je graag!

De vrijwillige lifeguards van de reddingsbrigade houden vanuit de reddingspost toezicht op de baders en zwemmers maar gaan ook regelmatig op patrouille. Dit doen ze zowel lopend op het strand als op het water met behulp van de boot en de rescueboards.

Binnen het team van vrijwilligers is er nog ruimte voor nieuwe mensen. De reddingbrigade is op zoek naar teamplayers die van aanpakken weten en graag een ander helpen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op de website www.wordooklifeguard.nl of een mailtje sturen naar info@reddingsbrigade-zrh.nl.

De bewaking door Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Zwolle. Er zijn minimaal vier lifeguards aanwezig en bij drukte kan extra worden opgeschaald. Net als vorig jaar is de reddingspost te vinden ten westen van Grand Café Milligers, naast de parkeerplaats.