Zwols filmproject Streetlight Avenue bezig met crowdfunding

Foto van auteur

Zwolle – Een nieuw filmproject gaat in de zomer in Zwolle van start. Twee jonge filmmakers, Gabrielle Hofmann (20) en Lucas Snijder (19), zijn begonnen met het maken van een korte dystopische science fiction film.

Op dit moment zitten de filmmakers midden in een crowdfund-campagne om hun project te verwezenlijken. De film getiteld Streetlight Avenue speelt zich af in een dystopische wereld. Een wereld waar burger en overheid met starre nihilistische overtuigingen in een akelige realiteit leven. In deze barre realiteit is er echter nog een lichtpuntje, een plek genaamd Het Paradijs. Of dit echt bestaat of enkel een mythe is, is nog onbekend.

De film, die voornamelijk in Zwolle gedraaid gaat worden, volgt drie personen, genaamd Sunny, Sparkle en Michael, die op zoek zijn naar het paradijs. Michael is het hoofdpersonage. Hij heeft recentelijk nog gewerkt bij de politieke partij die met harde hand het land regeert. Michael twijfelt zeer over het bestaan en nut van het paradijs. Maar al snel ontdekt hij dat het paradijs wellicht nog belangrijker is dan dat hij voorheen had gedacht, of het nou bestaat of niet.

De jonge filmmakers hebben de ambitie om met deze film de Nederlandse filmindustrie in een beter daglicht zetten. Ze proberen de film op een vernieuwende manier vorm te geven. “We hebben gemerkt dat de internationale status van de Nederlandse filmindustrie op bijvoorbeeld filmfestivals niet erg sterk is, daar willen wij graag verandering in brengen. Onze film is minder commercieel en meer filosofisch georiënteerd. Met een Neo Noir-filmstijl en een geëngageerd verhaal proberen wij onze film leven te geven.”

Met beperkte middelen maar veel doorzettingsvermogen maken de twee jonge filmmakers en een gedreven cast deze short film. “Dit zou andere jongeren kunnen motiveren om ook met beperkte middelen toch kunst te maken. Dit zou laten zien dat de drempel om je passie te volgen en je projecten te starten niet zo hoog hoeft te zijn als het lijkt.”

De filmers benadrukken dat de film geen reactie is op de coronamaatregelen, maar eerder op de radicalisering van wereldbeelden in de samenleving. “In onze film laten we een wereld zien waar de radicalisering van nu extremiseert tot een samenleving van complete chaos. De film vormt een mogelijk toekomstbeeld van onze huidige samenleving.”

Meer informatie over de film en de crowdfunding is te vinden via: cinecrowd.com/streetlight-avenue

2 gedachten over “Zwols filmproject Streetlight Avenue bezig met crowdfunding”

Reacties zijn gesloten.