Seniorenteam Sportacrobatiek Zwolle verovert een plaats op WK Sportacrobatiek in Genève

Foto van auteur

Foto: Sportacrobatiek Zwolle

Zwolle – Het seniorenteam van Sportacrobatiek Zwolle zal op 29 juni afreizen om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Sportacrobatiek.

Het team bestaande uit Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen heeft, ondanks alle restricties in deze onwaarschijnlijke coronatijd, keihard getraind en behaalden een ticket voor het WK in Genève van 2 tot en met 4 juli 2021.

“Hier doe je het als acrogymnast natuurlijk voor. Een kans om op een groot toernooi jezelf ten tonele te brengen. Een Wereld Kampioenschap is dé droom van alle acrogymnasten. Als club zijn we uiteraard ontzettend trots en weten wij wat een voorrecht het is om hier aan te mogen deelnemen.
Als onderdeel van ‘Team Nederland’ naar Genève afreizen en daar te strijden voor een finaleplek, of misschien wel het hoogst haalbare, een podiumplek.” laat Sportacrobatiek Zwolle weten.

Zelf zegt het team hierover: “Wij hebben ons gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen Sportacrobatiek in Genève voor deze zomer. Sinds vorig jaar vormen wij een A- senioren damesgroep. Vanaf het moment dat wij weer mochten trainen, ondanks de corona maatregelen zijn wij keihard aan de bak gegaan. Wij hebben alle drie hetzelfde doel en dat is shinen op het WK. Wij trainen ongeveer 20 uur in de week. De uren die we maken benutten we zo goed mogelijk om ons optimaal voor te bereiden op het WK.”

Het team vertelt dat deelname aan het WK hoge kosten met zich meebrengt en dat het team deze kosten zelf moet betalen. Omdat Sportacrobatiek niet onder de Olympische sporten valt, krijgt het team geen financiële ondersteuning van de bond. Romy, Ratna en Noa: “Wij zijn daarom onder andere een crowdfundingsactie gestart op sport.talentboek.nl. Wij zijn blij en dankbaar voor alle financiële steun die wij kunnen krijgen”.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)