Grote storing legt treinverkeer rond Zwolle plat (update)

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Het treinverkeer van en naar Zwolle ligt maandagmiddag plat door een grote telefoniestoring. Dit maken NS en ProRail bekend.

ProRail deelt mee dat een storing in de telefonie bij de verkeersleiding van ProRail de oorzaak is. Deze begon rond 14.15 uur. Door de storing is het voor de treinverkeersleiding niet mogelijk contact te krijgen met treinmachinisten. Daarom is besloten het treinverkeer grotendeels stil te leggen. In het hele land ondervinden reizigers hier forse hinder van. Ook treinen van Keolis Blauwnet staan stil en zij zetten bussen in als alternatief vervoer tot de storing is verholpen.

Update 16.30 uur:

NS meldt dat de telefoonstoring bij ProRail grotendeels opgelost is. Het telefoonnetwerk is weer opgestart, waardoor NS sinds 16.00 uur weer stapsgewijs treinen laat rijden. Het streven is om op elk traject minimaal één trein per uur te laten rijden. Dat geldt ook voor het internationale en regionale treinverkeer. Reizigers ondervinden in elk geval nog heel de avond hinder van de storing.

Geadviseerd wordt om de reisplanner kort voor vertrek te raadplegen of voor ander vervoer te kiezen.

De NS verwacht dinsdag weer volgens de normale dienstregeling te rijden.

Foto's 2
Grote storing legt treinverkeer rond Zwolle plat (update) - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Grote storing legt treinverkeer rond Zwolle plat (update)