Treinverkeer van en naar Amsterdam ligt opnieuw stil, concert Harry Styles begint later

Foto van auteur

Archieffoto: Een Sprinter van de NS op het station in Zwolle.
Foto: Peter Denekamp

Door een hardnekkige systeemstoring bij spoorbeheerder ProRail rijden er zondag sinds 17.30 uur geen treinen van en naar Amsterdam. Rond 20.00 uur kwam het treinverkeer geleidelijk weer op gang, echter sloeg dezelfde storing een uur later opnieuw toe. Veel fans van popster Harry Styles kunnen niet op tijd in Amsterdam komen vanwege de storing.

“Alle beeldschermen op de Amsterdamse verkeersleidingspost waren uitgevallen,” meldde een woordvoerder van ProRail in de vooravond. “Omdat in en rond Amsterdam ontzettend veel treinen per uur rijden, is een storing zoals deze niet op te vangen door telefonisch contact met de machinisten,” aldus ProRail.

Omstreeks 20.00 uur kon het treinverkeer worden hervat. “Dat zal in eerste instantie mondjesmaat zijn,” liet de spoorbeheerder weten. Een uur later volgde het bericht dat het treinverkeer opnieuw was stilgelegd nadat de storing terugkeerde in de verkeersleidingspost in Amsterdam

De storingen leveren veel hinder op voor reizigers, onder hen veel concertbezoekers. Concertorganisator Mojo besloot daarom dat het concert van Harry Styles minimaal een kwartier later zal beginnen. Het concert van de Britse zanger zou normaal gesproken om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena beginnen.

Over de oorzaak van de storing is nog niets bekend. ProRail doet onderzoek.

Foto 1
Archieffoto: Een Sprinter van de NS op het station in Zwolle. - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto: Een Sprinter van de NS op het station in Zwolle.
Foto: Peter Denekamp