Het weer: Zon, wolken en warm, later heel misschien een bui

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend is er kans op nevel of mist in de regio Zwolle. Die verdwijnt gauw, nadat de zon voldoende hoog boven de horizon is geklommen. De wind is zwak en veranderlijk. In de avond draait hij naar het noorden en neemt wat toe.

De zon heeft de overhand en doet flink haar best. Ze duwt het kwik omhoog. ‘s Morgens is het al zo’n 17 graden en dat stijgt naar ongeveer 27 graden in de middag. Weinig verschil met donderdag. De bui van donderdagmiddag heeft de warmte niet verdrongen. Vrijdag is het overwegend droog. In de loop van de middag en in de avond zou een enkel buitje Zwolle kunnen bezoeken. Het actieve buiengebeuren speelt zich hoofdzakelijk ten zuiden van onze omgeving af.

In de nacht naar zaterdag nadert vanuit het westen een koufront. De bewolking wordt dikker en in de loop van de nacht of zaterdagochtend is een bui te verwachten boven Zwolle. Misschien zelfs met onweer. Volgens sommige weermodellen is het daarna vooral in de ochtend nog nat, andere komen ook in de middag met grote regenkansen. In elk geval heeft de zon het nakijken zaterdag, er is eenvoudig te veel bewolking. De middagtemperatuur blijft ergens in de buurt van 22 graden steken.

Zondag lijkt de betere dag van het weekend te worden, voor wie het droog wil houden en de zon wil zien. De wind zit in de gevreesde koele noordhoek, maar de temperatuurschade valt mee: nog steeds ongeveer 22 graden in de middag.

Na het weekend is de kans op regen minimaal. De temperatuur in Zwolle is ‘s middags ongeveer 23 graden, wat door velen als ideaal wordt ervaren.