Het weer: In de middag en avond mogelijk een onweersbui

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg is het frisjes in Zwolle, het kwik is ’s nachts onder de 10 graden afgedaald. De zon komt erbij om de zaak op te warmen. Stapelwolken verschijnen ook, die de zon geregeld afschermen.

De temperatuur loopt op richting 20 graden als de zon een beetje ruimte krijgt. Maar die opwarming kan de atmosfeer nog niet hebben. Vanaf de middag ontstaan buien, mogelijk met onweer. Er is kans dat een stevig exemplaar over Zwolle trekt. In en bij een onweersbui moet rekening worden gehouden met plotselinge windvlagen. Buiten de buien om stelt de wind weinig voor. De grootste kans op een bui bestaat in de loop van de middag en in de avond. In de nacht wordt de buienkans steeds kleiner.

Ook woensdag is er na een koele nacht met opklaringen kans op buien. Zon en stapelwolken vormen het weerbeeld boven de stad. In de middag is de kans op een bui het grootst.

Na woensdag warmt het geleidelijk op. De 20-graden-grens wordt bereikt of overtroffen. De buiigheid gaat eruit, Zwolle gaat een reeks droge dagen tegemoet met een windje dat de noordoosthoek opzoekt.