Tweede vaccinatie tegen corona in Stadshagen en Westenholte

Foto van auteur

Foto: GGD IJsselland

Zwolle – Op zaterdag 12 juni zal ontmoetingscentrum Het Anker in Westenholte weer gevuld zijn met mensen die een Covid-19-vaccinatie krijgen. Mensen uit het Gezondheidshuis (locaties Werkeren en De Verbinding) en de praktijken van huisartsen Brand, Schönbeck, Blanker en Thiele zijn hiervoor uitgenodigd.

Alle mensen die op 10 april of in de weken daarna een eerste prik kregen, krijgen zaterdag hun tweede prik. De praktijken hebben de datum voor deze tweede ronde vervroegd. Dat kon doordat de tijd tussen twee prikken verkort is op advies van de Gezondheidsraad. De vaccins kunnen gelukkig ook op tijd worden geleverd. “Dat was nog onduidelijk, toen minister De Jonge op televisie aangaf dat het allemaal eerder kon,” aldus huisarts Mischa Thiele. “Dankzij de flexibele inzet van medewerkers uit de praktijken en de apotheek van het Gezondheidshuis én de vrijwilligers kunnen wij dit toch regelen.”

“Hierdoor komen veel mensen niet in de knoop met hun vakantie en dat is toch extra fijn,” vult assistente Anouk Eijkelboom aan. “We verwachten zaterdag zo’n duizend mensen hun tweede prik te kunnen geven.”

Doordat de opkomst op 10 april lager was dan verwacht werd die dag mensen die zich ook wilden laten vaccineren opgeroepen naar het Anker te komen. Daaronder zijn ook mensen die nu geen uitnodiging hebben gekregen. Deze mensen zijn zaterdag van harte welkom voor hun tweede prik.

Dat geldt overigens niet voor de patiënten van huisartsenpraktijk Beumers en Schoenmakers. Deze praktijk informeert haar patiënten deze week over een andere prikdatum en locatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)