Vaccinatielocaties GGD IJsselland zeven dagen per week open

Foto van auteur

Foto: GGD IJsselland

Zwolle – De vaccinatielocaties in Zwolle, Deventer en Hardenberg gaan zeven dagen per week open. Dit om ervoor te zorgen dat alle 60-plussers in IJsselland nog vóór het einde van dit jaar hun ‘boosterprik’ kunnen laten zetten.

De extra prik is bedoeld als oppepper (booster) tegen ziekenhuisopname door het coronavirus. Naast deze boosterprikken, die alleen op afspraak worden gezet, kun je op elke locatie ook nog steeds terecht voor de basisvaccinatie. Deze eerste of tweede prik kan op afspraak of via vrije inloop.

“De GGD’en hebben met de minister afgesproken alle 60-plussers die dat willen nog dit jaar een booster te geven,” legt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland, uit. “Om dat voor elkaar te krijgen hebben we in korte tijd opgeschaald in het aantal priklocaties, medewerkers en nu dus ook dagen.” De verwachting is dat vanaf januari iedereen die langer dan zes maanden geleden een laatste coronavaccinatie of coronabesmetting heeft gehad een boosterprik kan krijgen.

De boosterprikken worden ingepland en in het oude Wehkampgebouw aan de Meeuwenlaan 2 in Zwolle, in Runshopping Centre Deventer (woonboulevard De Snipperling) en de Evenementenhal Hardenberg.

Thuiswonende en mobiele ouderen en zorgmedewerkers worden gevraagd om zelf naar een GGD-locatie te komen. Ouderen in een verzorgingstehuis en mensen van 18 jaar en ouder in een zorginstelling kunnen op hun zorglocatie worden geprikt. Een afspraak maken voor een extra vaccinatie kan via coronavaccinatie-afspraak.nl en is alleen mogelijk als jouw geboortejaar is opgeroepen.

Alle mensen van 60 jaar en ouder kunnen een boostervaccinatie krijgen. Ook mensen met het syndroom van Down, mensen van 18 jaar en ouder die in een zorginstelling wonen en medewerkers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning van 18 jaar en ouder die contact hebben met patiënten en cliënten, krijgen een extra prik aangeboden. Nadat deze groepen aan de beurt zijn geweest, kan iedereen die dat wil een boostervaccinatie krijgen.

Met de boostervaccinatie moeten extra ziekenhuisopnames door corona worden tegengegaan. Zodat de zorg zo toegankelijk mogelijk blijft voor iedereen. De bescherming van de vaccins neemt na verloop van tijd licht af. Daarnaast hebben ouderen na de basisserie van één of twee vaccinaties een iets minder hoge bescherming dan andere leeftijdsgroepen.

Een boostervaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming op peil te houden en draagt bij aan een blijvend hoge bescherming. Iedereen wordt geprikt met een mRNA-vaccin: BioNTech/Pfizer of Moderna. Er is hierbij geen keuze welk vaccin wordt gebruikt.

Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties staan de openingstijden van de vaccinatielocaties en routebeschrijvingen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Vaccinatielocaties GGD IJsselland zeven dagen per week open”

  1. Waarom niet afstand nemen van die 6 maanden na de laatste vaccinatieprik/besmetting geven ?Dan kan je echt iedere 60+ een boosterprik dit jaar geven .
    Anders is het echt loze belofte ……

Reacties zijn gesloten.