Het weer: Brandende zon, in de middag ook sluierwolken

Foto van auteur

Mastenbroekerbrug
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Zwolle – Maandag brandt de zon er lustig op los boven Zwolle. ’s Morgens niet gehinderd door bewolking en ’s middags iets gefilterd door vanuit het noorden opkomende wolkensluiers.

De temperatuur begint ‘s morgens al hoog: rond 17 graden om acht uur, in de middag oplopend naar 27 graden. Maar het zou niet verbazen als in sommige beschutte tuinen en op balkons in de stad 30 graden wordt aangetikt. Er is gelukkig wel wind. In de ochtend uit het zuiden, gedurende de dag via west draaiend naar noord. Windkracht 3 en die blijft ook in de avond nog even staan. De sterke draaiing van de wind heeft te maken met een nieuw hogedrukgebied dat boven Engeland aankomt.

We zitten aan de rand ervan. Een zwak front weet ons in de nacht naar dinsdag te bereiken. Dat levert bewolking op, die ook dinsdagochtend nog wel te zien zal zijn. Maar er valt geen regen uit. Het koelt ‘s nachts af naar 15 graden.

Dinsdag overdag zorgt de noordenwind voor een wat lagere maximumtemperatuur: ongeveer 23 graden in de stad. Die noordenwind is trouwens niet sterk: kracht 2 tot 3. De zon is dinsdagmiddag weer helemaal terug, in gezelschap van hoge sluierbewolking, waar ze doorheen schijnt.

Woensdag komt de wind uit het zeer warme zuidoosten en dat zullen we weten. Een tropische temperatuur van 30 graden staat op de weerkaarten voor Zwolle. En donderdag gaan we daar mogelijk nog een paar graden overheen. In de loop van donderdag wordt het weer onbetrouwbaar. Er is een groeiende kans op onweer. Vrijdag is de buienkans groot, waarna de hitte in Zwolle wat getemperd wordt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)