Studenten debatteren met raadsleden

Foto van auteur

Zwolle – Studenten van het Deltion College en het Carolus Clusius College voerden vrijdagmiddag in het kader van de Week van de democratie een Lagerhuisdebat in de Raadzaal. Met de uitkomsten wil de gemeenteraad de afstand tussen burgers en de politiek verkleinen en de communicatie verbeteren.

Laat je stem horen was de boodschap van de gemeenteraad aan de leerlingen. Dit hoefde niet letterlijk opgevat te worden. Er zijn tal van manieren om je stem te uiten. Zoals bijvoorbeeld met beelden. In de kelder van de oude brandweerkazerne aan de Harm Smeengekade gingen een aantal leerlingen van het Deltion College aan de slag met spuitbussen. Zij maakten op creatieve wijze een boodschap voor de gemeenteraad. Stefan Alberts verzorgde deze graffitiworkshop. De scholieren bedachten ’s ochtends op hun eigen school de stellingen waarover ze die middag met elkaar en met raadsleden en burgerleden wilden debatteren. Tweede Kamerlid Tofik Dibi stond de jongeren ’s middags bij. Bibi is met zijn 28 jaar een van de jongste Tweede Kamerleden. Gespreksleider Jelmer Krom interviewde hem over zijn leven en werk als Kamerlid voor Groen Links. Tijdens het debat kregen de gemeenteraadsleden de rol van jurylid. Zij konden ‘overlopen’ naar de meest overtuigende partij.


Deltion studenten krijgen graffiti workshop van ‘Stef’…

Rapworkshop

Wie het niet kan zeggen, kan misschien beter zingen of rappen. Daarom kreeg een groep leerlingen in het stadhuis een workshop van Stenniz en So-Lo. Deze rappers reisden dit jaar voor omroep Llink naar Sudan in Afrika om een videoclip te maken over kinderen in een vluchtelingenkamp.

Burgemeester Henk Jan Meijer slootde dag af in de Burgerzaal. Daarna gaven Stenniz en So-Lo een mini-concert.

1 gedachte over “Studenten debatteren met raadsleden”

  1. BIBI
    tweede kamerlid Tofik Dibi wordt tegenwoordig Bibi genoemd? Heeft het iets met een zachtaardig karakter te maken? 😉 😀

Reacties zijn gesloten.