Nieuwe locatie voor geboortebomen

Foto van auteur

Opa’s en oma’s planten op 18 december op initiatief van de Stichting Groenstad Zwolle drie nieuwe geboortebomen in het Vegtlusterbos bij Berkum. Hiermee wordt gezamenlijk het feit gevierd dat de gemeente een nieuw terrein heeft aangewezen voor het planten van geboorte- of herinneringsbomen in een aan te leggen laan in het bos achter de Wijthmenerplas. Wethouder Peter Pot helpt bij het aanplanten.

Het planten van geboortebomen en herinneringsbomen is al enkele jaren een succesvol initiatief van Stichting Zwolle Groenstad en de gemeente Zwolle. Zo staan dit soort bomen aan beide kanten van het wandelpad in het Vegtlusterbos en aan een laan op landgoed Zandhove. De huidige plantlocatie in het Vegtlusterbos is bijna vol geplant. Daarom worden in de nabije toekomst de bomen geplant aan een nieuwe laan achter de Wijthmenerplas. Deze laan wordt een heel bijzondere, omdat hij op de plek komt waar vroeger ook een laan heeft gelegen bij het voormalige landgoed Veldwijk. Naast de hoofdlanen in het Vegtlusterbos zijn de hoofdlanen in het bos bij Zandhove gebruikt voor het planten van geboorte- en herinneringsbomen

Speciale folder

Het is nog altijd mogelijk om geboortebomen te laten planten. Daarvoor kan contact op worden genomen met mevrouw Van Haeringen van Zwolle Groenstad: (038) 421 89 00 of w.v.haeringen@home.nl. Er is hierover een speciale folder beschikbaar bij het gemeentelijk informatiecentrum in het stadhuis en deze wordt ook verstrekt bij een geboorteaangifte. Bij de boom wordt een gedenkplaatje geplaatst, waarvan het opschrift bepaald wordt door de schenker (soms wordt dit gebundeld op één plek). De gemeente plant en onderhoudt de bomen. Het kost ongeveer 150 euro om de boom aan te schaffen, inclusief gedenkplaatje, plant en onderhoud.

Inzet

Zwolle Groenstad is een stichting die zich inzet voor behoud en gebruik van groene plekken in en om de stad Zwolle. Eén van de activiteiten van de Stichting is het plaatsen van geboorte- of herinneringsbomen. Hiervoor heeft Zwolle Groenstad na overleg met de gemeente Zwolle een aantal terreinen in gebruik genomen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)