Hogeschool Viaa krijgt hoge cijfers van studenten

Foto van auteur

Zwolle – Hogeschool Viaa is blij met de waardering die studenten aan haar opleidingen geven. De cijfers van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2021 zijn zeer positief.

In deze enquête geven studenten hun mening over de kwaliteit van een groot aantal aspecten van hun studie. Hogeschool Viaa scoort op alle landelijk gevraagde thema’s hoger dan het gemiddelde van alle hogescholen in Nederland.

Studenten geven een bijzonder hoge waardering voor de goede sfeer op hun opleiding: maar liefst een 4,47 op een schaal van 1 tot 5. Ook valt de waardering voor de studiebegeleiding op. Viaa scoort hier met een 4,14 royaal hoger dan het landelijk gemiddelde van 3,76. De aansluiting van de opleiding bij de beroepspraktijk springt er eveneens positief uit met een 4,03 ten opzichte van een landelijk gemiddelde van 3,58.

Dirk Wakker, voorzitter van het College van Bestuur, reageert: “We zijn erg blij met het resultaat. Zeker nu er een aantal jaren geen NSE gegevens beschikbaar waren voor het hbo, en we bovendien een bijzonder onderwijsjaar achter de rug hebben, was het toch spannend of wij onze hoge scores van eerdere jaren konden vasthouden. Dat is gelukt. We zijn dankbaar voor de waardering door onze studenten. En we zien hierin een compliment aan het adres van alle collega’s die samen met hen en het werkveld zo’n goede onderwijskwaliteit realiseren.”