Boekenmarkt Academiehuis in nieuw jasje

Foto van auteur

Nieuwe duurzame boekenmarkt
Foto: Gerard van der Sluijs

Zwolle – Academiehuis Grote Kerk Zwolle heeft afgelopen weken haar deuren nog iets langer gesloten gehouden vanwege het verplaatsen van steigermateriaal die gebruikt worden voor de grootschalige restauratie.

Maar nu zijn de deuren weer geopend. Het Rijksmonument kan weer bewonderd worden en de boekenmarkt weer bezocht. Vertrouwd snuffelen in een compleet nieuwe uitstraling. De doorlopende en duurzame boekenmarkt met tweedehands boeken van Academiehuis Grote Kerk Zwolle is weer volledig aangevuld en heropend.

Wie vaker boeken gekocht heeft bij de boekenmarkt, zal de ruimte niet weer kennen. De zerkenvloer van het Noordkoor is volledig hersteld, weer recht gelegd en voorzien van vloerverwarming. Het volledige meubilair waar de boeken zich bevinden, is vervangen door multifunctioneel meubilair. waar het ook mogelijk is om te studeren, werken of om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie. Ook de historische muur, van de Romaanse voorganger van voor het jaar 1040, is nu door het publiek te bewonderen.

Het afbreken van de steigers in het Middenschip en het verplaatsen naar de Noordbeuk boven de kerkbanken waren voornamelijk de reden dat het Academiehuis haar deuren nog even gesloten moest houden. De gewelven in de middenbeuk van het Middenschip zijn helemaal schoongemaakt en gerestaureerd. Het contrast tussen de middenbeuk in vergelijking tot de noord- en zuidbeuk is zeker de moeite waard om te bekijken.

Foto's 3
Boekenmarkt Academiehuis in nieuw jasje - Foto: Gerard van der Sluijs
Foto: Gerard van der Sluijs
Stafteam Academiehuis in nieuw meubilair - Foto: Gerard van der Sluijs
Stafteam Academiehuis in nieuw meubilair
Foto: Gerard van der Sluijs
Nieuwe duurzame boekenmarkt - Foto: Gerard van der Sluijs
Nieuwe duurzame boekenmarkt
Foto: Gerard van der Sluijs