Het weer: Grijs wolkendek, kans op een bui en minder koel

Foto van auteur

Koningsplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag zit de zon de meeste tijd te mokken achter een grijs wolkendek. Tegen de avond breekt de bewolking misschien een beetje. Er zit weinig vaart in de atmosfeer, zodat het weertype nogal lijkt op dat van woensdag.

Maar er is een verschil. We komen in minder koele lucht terecht. Registreerden de twee stadsweerstations van Weblog Zwolle woensdag een maximumtemperatuur van amper 16 graden, donderdag gaan we voor een middagtemperatuur van 19 graden. Kans op regen is er wel. Die is buiig van karakter, geen aanhoudende regen. ‘s Morgens kun je de paraplu soms nodig hebben en rond het middaguur wordt de buienkans groter.

Er staat een tikje meer wind dan op woensdag: een matige wind, kracht 3, uit het westen tot noordwesten. In het buitengebied van Zwolle merk je dat het meest.

In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar ongeveer 13 graden. Er zijn opklaringen terwijl je slaapt. Vrijdag overdag breekt het wolkendek gelukkig ook en ziet Zwolle de blauwe lucht terug. In de middag zou de zon wel eens op volle sterkte tevoorschijn kunnen komen. Dat stuwt het kwik omhoog naar ongeveer 23 graden, een prettige temperatuur. Een west- tot noordwestelijke wind met kracht 3, niet te sterk dus.

In het weekend is de zaterdag vermoedelijk de betere dag voor Zwollenaren die het droog willen houden. Zondag lijkt vooral in de middag de kans op buien groot.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)