Whisky: het vloeibare goud

Foto van auteur

Zwolle – Dinsdagavond 9 december is Hans Offringa te gast in Bibliotheek Zwolle Centrum. Tijdens een informatieve en boeiende avond vertelt deze expert alles over whisky: de productiewijze, de verschillende whiskysoorten en allerlei andere wetenswaardigheden en anekdotes. Ter afsluiting van de avond is er gelegenheid om kennis te maken met een aantal bijzondere whisky’s.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” /> 

Hans Offringa is Nederlands  bekendste whiskyauteur en verzorgt al meer dan 20 jaar whiskypresentaties in Europa en de Verenigde Staten. Hij is lid van de Scotch Malt Whisky Society en heeft meer dan 30 boeken en vertalingen op zijn naam staan. Ook levert hij regelmatig bijdragen aan toonaangevende whiskybladen, waaronder Whisky Etc, Whisky Passion en The Malt Advocate (VS). Met zijn Amerikaanse vrouw Becky verzorgt hij voor een groot aantal bedrijven “Whisky Stories & Tastings” onder de naam The Whisky Couple (zie ook www.thewhiskycouple.com).

Hans Offringa is zeer nauw betrokken geweest bij de keuze voor de Zwolse whisky, die in september tijdens de Week van de Smaak werd gepresenteerd en al snel uitverkocht was. Een tweede Zwolse whisky zal vanwege dit succes binnenkort op de markt gebracht worden.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Hans Offringa heeft ook een aantal historische boeken en romans op zijn naam staan. Een deel van zijn oeuvre is eveneens in het Engels en in het Frans uitgegeven (zie ook www.hansoffringa.com).

Ruiken aan en proeven van alles wat met whisky te maken heeft? Dat kan tijdens deze boeiende avond over het vloeibare goud. De lezing vindt plaats in het Biebcafe van Bibliotheek Zwolle Centrum op dinsdag 9 december om 20.30 uur (deuren open vanaf 20.00 uur). De entree voor de lezing bedraagt 9 euro (voorverkoop) en 10 euro (aan de zaal).

Reserveren van entreebewijzen is mogelijk via de website van Bibliotheek Zwolle (www.bibliotheekzwolle.nl).

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)