Het weer in het weekend: Zon, regen en mogelijk onweersbuien

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dit weekend wordt het minder zomers weer dan vrijdag. Toen scheen de zon volop en konden zonneaanbidders hun geluk niet op.

Zaterdag wordt het meer een dag voor iedereen die meer van regenachtig weer houdt. De dag begint met een compromis, bewolkt maar wel plaats voor de zon. De middagtemperatuur ligt rond de 21 graden.

Aan het einde van de middag zijn er steeds meer stapelwolken en maakt deze zon plaats voor regen. Deze buien trekken vanuit het zuidwesten over en dit kan lokaal weleens voor een flinke bui zorgen. Ook is er mogelijk kans op onweer.

Zondag wordt een iets drogere dag dan de zaterdag. Er zijn nog steeds wolkenvelden, maar meer zonnige perioden tussendoor. Toch zullen op deze dag ook met een middagtemperatuur van 21 graden genoegen moeten nemen. In de avond kan er net als op de zaterdag regen en onweer komen.

Ook na het weekend blijft het weerbeeld ongeveer hetzelfde. Bewolking, zon en regen wisselen elkaar af. Op de maandag wordt het een paar graden warmer dan op de voorgaande dagen, maar die warmte is van korte duur door het onweer wat in de lucht is. Regen en onweer staan op het programma en op dinsdag hoef je de tuin niet te sproeien. Op die dag regent het genoeg om een dagje over te slaan.

Nu ook de de kinderen van de Zwolse basisscholen vakantie hebben, hoopten de zij en hun ouders wellicht op bikiniweer in plaats van met de regenlaarzen aan in de plassen stampen. Helaas, deze dagen is naar een zwemplas gaan een slecht idee. Hoe het weer zich de komende dagen ontwikkelt, lees je hier op Weblog Zwolle.