Het weer: Bewolkt en kans op regen of motregen

Foto van auteur

Zwartewaterallee
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend komt een gebied met neerslag vanuit Duitsland naderbij. Het gaat ‘s morgens regenen of motregenen in Zwolle. Kans op regenachtige perioden is er tot in de middag, bij benadering zal dit dinsdag in onze regio ongeveer 5 liter water per vierkante meter opleveren.

Dat is een zwak aftreksel van de neerslagsommen die bijvoorbeeld voor delen van Twente, de Achterhoek en Duitsland worden berekend. Daar komen plaatselijk wellicht tientallen liters per vierkante meter neer. De regen valt uit bewolking die in grote hoeveelheden aanwezig is. Hiervoor zorgt een lagedrukgebied boven Duitsland, dat ook een matige noordenwind veroorzaakt in onze regio, kracht 3. Een maximumtemperatuur rond 20 graden.

Dinsdagavond zien we misschien nog een glimp van de zon. We hebben een regenpauze tot ongeveer middernacht, wanneer vanuit het oosten nieuwe neerslag op weg is hierheen. Kans op nachtelijke buien, onweer is echter niet waarschijnlijk.

Woensdag en donderdag is het vakantieweer onzeker vanwege de buien die vanuit het oosten kunnen opdoemen. Het is nu nog niet te zeggen of die over Zwolle zullen trekken. In de middag lijkt er wel onweer in te kunnen zitten. Woensdagmiddag wordt het ondanks de noordenwind toch zo’n 25 graden, doordat de lucht met een bocht uit het opgewarmde Noord-Duitsland komt en niet vanaf de koele zee.

Vanaf vrijdag neemt de kans op regen sterk af en gaat de temperatuur geleidelijk omhoog. Volgende week wordt de zomerse 25-graden-grens waarschijnlijk doorbroken. Er is dus hoop voor de vakantiegangers in de regio Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: Bewolkt en kans op regen of motregen”

  1. Hey wat een grappige foto want binnenkort wordt mijn nieuwe appartement precies op deze plek gebouwd. #zwartewaterkwartier

Reacties zijn gesloten.