Samir Lagsir tekent bij

Foto van auteur

Stadion PEC Zwolle
Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Samir Lagsir heeft zijn contract bij PEC Zwolle verlengd. De oorspronkelijke verbintenis die nog liep tot medio 2022 is door de club opengebroken en verlengd tot de zomer van 2024.

Lagsir maakte zijn eerste stappen op het voetbalveld bij SV Lelystad ‘67, waarna hij via de Ajax-jeugd in 2016 in de Zwolse voetbalacademie belandde en zijn HAVO-diploma behaalde aan het Centre for Sports & Education (CSE).

In Zwolle ontwikkelde hij zich verder door en werd hij in 2019 beloond met een eerste contract. Vorig seizoen debuteerde Lagsir op bezoek bij FC Twente. Daarmee was de middenvelder de op één na jongste debutant in de Eredivisie van het seizoen 2020-2021. In de laatste uitwedstrijd op bezoek bij PSV maakte Lagsir op schitterende wijze zijn eerste officiële doelpunt in het PEC Zwolle-shirt. Ondanks interesse uit onder meer het buitenland blijft Lagsir nu dus langer in Zwolle.

Samir Lagsir: ,,Ik ben ontzettend blij dat ik mijn contract tussentijds verleng. Ik zit geweldig op mijn plek bij PEC Zwolle. Vorig seizoen heb ik twee prachtige momenten meegemaakt, namelijk mijn debuut en mijn allereerste goal, in het Philips stadion tegen PSV. Dat zijn momenten die ik nooit meer vergeet, maar ik wil nog veel meer mooie dingen meemaken. Ik ben blij dat de club het vertrouwen in me heeft en ga dit seizoen mijn best doen om tot meer speelminuten te komen.”

Technisch manager Mike Willems is blij dat Lagsir langer behouden blijft voor PEC Zwolle: ,,Samir heeft de voorbije jaren laten zien ontzettend goed te kunnen voetballen. De Eredivisie is echter wel van een heel ander niveau en toch heeft hij ook daar zijn visitekaartje vorig seizoen afgegeven. Samir is een slimme jongen, die leergierig is en alles over heeft om zijn doel te bereiken. Het is nu aan hem om in het nieuwe seizoen de volgende stap te zetten.”