Het weer: Droog met zon en een beetje wind

Foto van auteur

Westenholte
Foto: Arjan van der Scheer

Zwolle – Vrijdag is een droge dag in Zwolle. ‘s Morgens zijn er misschien nog enkele wolkenveldjes, maar die worden opgeruimd door zonnewarmte. De zon komt overtuigend voor de dag boven de stad.

In de loop van vrijdag ontstaan enkele stapelwolken, die niet uitgroeien tot buienwolken. Het kwik stijgt naar ongeveer 24 graden. Er staat een matige wind, kracht 3, vanuit het noorden. In de loop van de middag iets toenemend, waarbij kracht 4 mogelijk wordt aangetikt. De meeste wind natuurlijk in het buitengebied van Zwolle. Tellen we alle weer-ingrediënten bij elkaar op, dan is het resultaat: lekker weer met een beetje wind.

Vrijdagavond is er weinig tot geen bewolking. Rond tien voor twaalf is er een passage van het internationale ruimtestation ISS, die bij onbewolkt weer vanuit Zwolle zichtbaar is. Om 23.45 uur verschijnt het ruimtestation als een heldere bewegende ster boven de westelijke horizon, waarna hij om 23.49 uur hoog aan de zuidelijke hemel te zien is. Rond 23.52 uur verdwijnt het ruimtestation boven de oostelijke horizon uit het zicht. Aan boord is momenteel Expedition 65, bestaand uit zeven personen.

Het weekend is zomers. Het is droog en vooral op zaterdag schijnt de zon breeduit. Dan staat er ook een bries met kracht 3 tot 4 uit het noorden, een wind waar zeilers en windsurfers wat aan hebben. Zondag iets minder wind en vermoedelijk meer bewolking. Een middagtemperatuur op beide dagen van ongeveer 25 graden.