Het weer: Rustig met veel ruimte voor zon en overwegend droog

Foto van auteur

Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend vroeg is de temperatuur in Zwolle richting het vriespunt gedaald. Of er net onder gezakt, ook aan de grond. Misschien dat het op sommige plekken, zoals bruggen, glad is door bevriezing. Autoruiten krabben kan nodig zijn.

Er zijn wolken maar er is veel ruimte voor blauwe lucht en een zonnetje. De atmosfeer is tijdelijk tot rust gekomen. De wind is zo zwak dat je bijna niet merkt dat hij in de loop van de dag draait van noordwest naar zuidwest. Het kwik loopt onder het laagstaande zonnetje op naar 6 graden. Alles bij elkaar opgeteld levert dat een heel aardige januaridag op. En een droge dag, met slechts een minieme kans op een buitje later in de middag.

Tijdens zonsondergang komt bewolking opzetten vanuit het westen. De wind neemt in de avond toe naar matig, kracht 3. Dit hangt samen met een front dat in de nacht naar vrijdag passeert met neerslag. Die bestaat hoofdzakelijk uit regen. Flatsen natte sneeuw zijn ’s nachts in de regio Zwolle niet uit te sluiten, Twente lijkt daar een grotere kans op te maken.

Vrijdag overdag is dat front voorbij. De wind is in de nacht toegenomen naar kracht 4 uit het zuidwesten. Het lijkt erop dat die wind vrijdag overdag blijft staan. De zon schijnt tussen wisselende bewolking door. Een enkele bui kan koers zetten naar Zwolle.

In het weekend trekt een gebied met bar slecht weer pal over onze regio. Zaterdagochtend is het nog droog met een beetje zon. De barometer zet zaterdagmiddag een scherpe daling in, dan weet je wel hoe laat het is. Stevige regenval staat op het programma en wind. Zwolle voelt de eerste druppels in de loop van zaterdagmiddag. In de avond en nacht komt het met bakken uit de hemel.

Sommige weermodellen verwachten zondag nog een kletsnatte toegift, bij andere is de meeste regen dan wel voorbij. Het is nog even afwachten hoe dat precies uitpakt. We houden het in de gaten, hier in het weerbericht op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)