Het weer: Droog, wolkenvelden en vrij warm

Foto van auteur

Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend begint de temperatuur, na een frisse nacht, aan een stijging naar 24 graden. Bijna zomers warm en een graad meer dan maandag door de twee stadsweerstations van Weblog Zwolle als maximum werd geregistreerd.

Het weertype is ook vergelijkbaar. Er zijn dinsdag perioden dat er veel bewolking boven de stad hangt waar de zon niet tegenop kan. Op andere momenten breekt de zon lekker door. De bewolking bestaat uit wolkenvelden van zee en losse stapelwolken die lokaal ontstaan. Er valt geen regen uit. De wind komt uit noordelijke richtingen en is overwegend zwak, kracht 2. In de avond en nacht valt de wind helemaal weg.

Het weer wordt bepaald door een hogedrukgebied dat boven de Britse Eilanden en de Noordzee ligt. Dit bewijst weer eens dat hogedrukinvloed in de nabijheid niet altijd uitbundig zonnig weer garandeert. Ook woensdag is er aanvoer van velden Noordzeebewolking die de zon kan afschermen. En boven land ontstaan stapelwolken. Ze groeien niet uit tot een bui, ook donderdag en vrijdag niet.

In het weekend kan dat wel gebeuren. De weermodellen berekenen dat een lagedrukgebied vanaf de oceaan richting West-Frankrijk koerst. Bijbehorende (onweers)buien komen onze kant op. Voor het lagedrukgebied uit wordt warme lucht uit het zuiden aangezogen. Zaterdag kan het kwik flink oplopen, tot misschien wel 30 graden in Zwolle. Na het weekend minder warm.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: Droog, wolkenvelden en vrij warm”

  1. DIJKDOORBRAAK NABIJ HATTEM !!!

    Helaas geen foto van kunnen maken van de dijkdoorbraak en dat nog wel terwijl ik Dijkman van achteren heet.

    Gelukkig alleen maar ondergelopen weiland.

Reacties zijn gesloten.