Workshop veilig en gezond fietsen voor Zwolse vijfenzestigplussers

Foto van auteur

Zwolle – Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (65+) van de gemeente Zwolle een gratis workshop getiteld ‘Het Nieuwe Fietsen’. Want ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden.

Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen. In de workshop Het Nieuwe Fietsen delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk veilig en gezond te kunnen genieten van het fietsen.

Het Nieuwe Fietsen is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Hier gaat het vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van stellingen, feiten, informatieve filmpjes en foto’s komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals:

  • Hoe ga ik om met anderen op het fietspad?
  • Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad?
  • Hoe zorg ik dat ik in conditie ben blijf om goed te fietsen?
  • Wat moet ik weten over een veilige fiets of een e-bike?

Gratis deelname aan de workshops is mogelijk op:

Woensdag 1 september van 09.30 tot 12.00 uur in wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2, 8014 AZ Zwolle.

Woensdag 29 september van 09.30 tot 12.00 uur in wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 2, 8031 HL Zwolle

Inwoners uit Zwolle die geïnteresseerd zijn in de workshop Het Nieuwe Fietsen kunnen zich vooraf aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen. Deelnemers mogen ook hun buurman, buurvrouw, familielid, vriend of kennis meenemen, mits vooraf aangemeld.