Stadkamer Zwolle biedt veel activiteiten in augustus

Foto van auteur

Zwolle – Stadkamer organiseert in de maand augustus volop activiteiten in Zwolle. Centraal staat het thema Duurzaam – dicht bij huis. Niet als een ver van mijn bed show, maar dichtbij en haalbaar voor iedereen.

Want rond de inrichting van je huis en tuin valt veel duurzame winst te behalen. Stadkamer laat zien dat duurzaam niet saai hoeft te zijn. Loop bijvoorbeeld mee met een groene (stads)wandeling, doe mee aan Urban Jungle workshops, bouw zelf een insectenhotel of ga met zonnecellen energie opwekken.

Elke dinsdag organiseert Stadkamer een groene stadswandeling in Zwolle. Op woensdag en vrijdag laten ze kinderen kennismaken met duurzaamheid & kunst, en cultuur & techniek. Op donderdag en vrijdag kunnen oudere Zwollenaren in Stadkamer Zuid of Aa-landen luisteren naar Zomerse verhalen en gedichten. Daarnaast heeft Stadkamer verschillende excursies en rondleidingen op het programma staan die alles te maken hebben met duurzaamheid.

Nu deze zomer het thema Duurzaamheid bij Stadkamer centraal staat, mag een climate escaperoom niet ontbreken. Deze heet Adapt or BTrapped (pas je aan of je zit vast) en staat op 21 augustus bij Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes.

Op woensdagavond 25 augustus geeft Aniela Hoitink een korte lezing en workshop en neemt je mee in de wereld van biodesign en de ontwikkeling van biomaterialen binnen de mode-industrie. Zij licht vanuit haar eigen onderzoek één specifiek biomateriaal uit, namelijk bioplastic. De deelnemers worden uitgenodigd om aan de hand van een recept zélf bioplastic te maken en met verschillende monsters en materialen te experimenteren.

Interessant? In Museum de Fundatie is t/m 3 oktober de expositie Design by nature te bewonderen, waarin ook werk van Aniela Hoitink is opgenomen.

Benieuwd naar het volledige programma van Stadkamer? Kijk dan op www.stadkamer.nl/activiteiten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)