Politie Zwolle vraagt man die fooienpot meenam om zich te melden

Foto van auteur

Foto: Pim Haarsma

Zwolle – Bij een fietsenwinkel aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle liep op donderdag 15 juli een man binnen. Hij keek een beetje rond en ging toen naar de balie. Hij keek nog een keer goed om zich heen, pakte toen de fooienpot en stopte hem in zijn zak. Vervolgens liep hij de winkel uit.

De politie Zwolle zoekt deze man. In de fooienpot zat geld voor het hardwerkende personeel van de fietsenwinkel. De politie heeft goede camerabeelden van deze diefstal, maar wil de dader eerst de kans geven om zichzelf te melden. Zo kan hij voorkomen dat de beelden openbaar worden gemaakt.

De man die de fooienpot meenam is tussen 30 en 40 jaar oud. Hij heeft een lichte huidskleur en een normaal postuur. Hij is tussen 1.80 m en 1.90 m lang en heeft een donker ringbaardje.

Hij droeg die dag een donkere pet met een wit logo. Hij was gekleed in een blauw/witte trui met capuchon en een grijze broek. Hij had zwarte sneakers aan van het merk Nike met witte zolen.

De politie Zwolle vraagt deze man om zich binnen een week op het politiebureau te melden. Zo kan hij voorkomen dat de beelden openbaar worden gemaakt.

Bellen kan ook op 0900-8844. Het nummer van de zaak is 2021329086.