Kerstbomen leveren kaartje voor film of zwembad op

Foto van auteur

Zwolle – Ook dit jaar organiseert de gemeente Zwolle weer een grootscheepse inzameling van kerstbomen. Dit gebeurt onder de naam “Oude bomen vangen veel winst”! Met deze inzameling voorkomt de gemeente dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De afgelopen jaren werden meestal meer dan 10.000 kerstbomen ingeleverd. Wethouder Hennie Kenkhuis versnippert op woensdag 7 januari 2009 om 14.00 uur de eerste boom bij het inzamelpunt aan de Trompstraat in Wipstrik.

De inzamelactie vindt dit jaar plaats op woensdag 7 en 14 januari 2009 van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kunnen de Zwolse kinderen op verschillende locaties in de stad kerstbomen inleveren. Ze ontvangen voor iedere ingeleverde boom twintig eurocent en een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis een middagje zwemmen in het Hanzebad of het Aa-bad en met twee volle stempelkaarten mogen ze naar een film naar keuze in bioscoop Regardz Nieuwe Buitensociëteit. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost, dat de gemeente gebruikt voor de groenvoorzieningen in de stad.

Inzamelpunten

De bomen kunnen op woensdag 7 en 14 januari 2009 van 13.00 tot 16.00 uur ingeleverd worden bij de volgende inzamelpunten:

Aa-landen            Rijnlaan, bij de Aldi

                        Maaslaan, bij onderkomen gemeente

Assendorp            Hortensiastraat, bij de speeltuin

Berkum            Hoek Kerkweg/Erasmuslaan

Dieze               Hogenkampsweg, bij onderkomen gemeente

Holtenbroek            Omgeving wijkcentrum Holtenbroek

Stadshagen            Drapenierlaan

                        Hoek Fioringras/Werkerlaan

                        Hoek Frankhuizerallee/Damstraat

Veerallee            Frederiksplein

Westenholte            Petuniaplein

Wipstrik            Trompstraat, bij wijkcentrum Bestevaer

Zwolle-Zuid            Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente

                        Gedeputeerdenlaan, bij de scholen

                        Staatsecretarislaan, bij de scholen

                        Nieuwe Deventerweg, bij onderkomen gemeente

                        Stokmeesterslaan, bij de scholen

                        Forelkolk

 

In de binnenstad en de Kamperpoort rijdt op woensdag 7 en 14 januari 2009 tussen 13.00 en 16.00 uur een snippermachine rond. In Indische Buurt, Windesheim en Wijthmen kunnen de kerstbomen alleen op woensdag 7 januari 2009 tussen 13.00 en 16.00 uur worden ingeleverd: in Indische Buurt bij wijkcentrum Vlasakkers, in Windesheim bij het Dorpshuis en in Wijthmen aan de Stramp Eschweg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)